Beszakadt

2021.02.15. 17:16

Veszélyes a jég a Balatonon – Az óvatlanságból hétvégén meg is volt a baj (Videóval)

Két kiránduló alatt is beszakadt a Balaton jege, a videó pedig kikerült az egyik közösségi oldalra.

vaol.hu

Az elmúlt hétvégén rengetegen mentek el kirándulni a Balaton déli partjára, hogy megnézzék az ott kialakult varázslatos jégvilágot. A gyönyörű táj ugyanakkor veszélyt is hordoz magába. Az igaz, hogy a tó elkezdett befagyni, de a jég nem alkalmas arra, hogy biztonságosan rá lehessen menni. Volt, aki nem fogadta meg a figyelmeztetést, amiből meg is lett a baj.

- Az elmúlt hétvégén sajnos – a figyelmeztetések ellenére – sokaknak mégsem volt egyértelmű, hogy a Balatonon sehol nem alakult ki olyan jégfelület, amely alkalmas lenne a rajta való biztonságos tartózkodásra. Tegnap az egyik közösségi oldalra felkerült egy videó, ami nagyon jól szemlélteti, hogy mennyire veszélyes tud lenni az, amikor úgy lépünk egy természetes víz jegére, hogy az még nem alkalmas rá. Aki a napokban ellátogat a Balatonhoz, ne feledje, hogy a jég (helyenként kialakult jegesedés) jelenleg is életveszélyes! A tavon nem képződött összefüggő jégfelület, a jég vastagsága sehol sem megfelelő! A várható melegebb idő hatására pedig a part melletti vízterületeken képződött jég szilárdsága tovább gyengül, így sem most, sem az elkövetkező napokban nem lesz alkalmas a rajta való tartózkodásra, közlekedésre, sportolásra! – hívja fel a figyelmet újra bejegyzésében a VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE.

Az esetről részletesen ITT olvashat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában