A legmodernebb konyha

2021.03.16. 07:00

A Batthyány iskolával együtt történt meg az energiatakarékos felújítás

Modern már a báziskonyha, hamarosan hatszáz személy kiszolgálására lesz alkalmas a teljes egészében megújult intézmény, ahol a közétkeztetés ellátása mellett szívesen adnak helyet lakodalmaknak, persze ha a vírushelyzet engedi.

Bakos Ágnes

Menza beruházás,Kiss András polgármester 20210314, ut, Jánosháza, Vas Népe / Unger Tamás

Forrás: VN

Fotó: Unger Tamás

Március másodikától ismét teljes kapacitással dolgoznak a jánosházi báziskonyhán, május elsejétől pedig már az óvodásoknak is itt főznek majd, s a várhatóan szeptemberben megnyíló bölcsőde étkeztetését is innen fogják biztosítani – mutatta be Kiss András, Jánosháza polgármestere. Az oviban és a bölcsiben melegítőkonyhát üzemeltetnek majd, elsősorban gazdasági oka van az összevonásnak. Emlékeztetett, hogy a Batthyány iskolával együtt történt meg a báziskonyha energiatakarékos felújítása, hőszivattyút telepítettek, nyílászárókat cseréltek, teljes szigetelés és külső renoválás valósult meg, ez a több száz millió forintos projekt heteken belül zárul. Ezzel együtt három sikeres pályázattal és önkormányzati önerővel újították fel az egyre bővülő konyhát.

– Új a lapozás, itt a mozgáskorlátozott mosdó, mellette a női és a férfiblokk, 21. századi felszereléssel, új a világítás is – kezdte az épület bejárásán Kiss András. – Ha belépünk az étkezőbe, látszik a teljes átalakítás, új álmennyezet, új a fűtés, teljesen más a hangulata – mutatott körbe a városvezető. A mosogatórész hatalmas új mosogatógéppel bővült, persze itt is új a lapozás, korszerű minden felszerelés. Új hűtők, zsámolyok, melegítők vannak, külön pörköltkészítőt helyeztek munkába, az elektromos leállások vadonatújak, 300 literes üstökben fő már a leves, légcserés elszívórendszer dolgozik a konyhán. Hatalmas az épület, egy részét újították fel, maradt tárolóhely az idén már várhatóan termő önkormányzati almáskert termésének, és vannak elképzelések a többi helyiség hasznosítására, az majd egy következő projekt lesz – egyelőre ennyit árult el Kiss András. Visszatérve a megújított épületrészbe a polgármester elmondta: hatszáz adagig szeretnének „felmenni”, hogy nyereséges legyen a főzőkonyha.

– Napi elosztásban vagyunk, van, hogy 350 adagot főzünk, de előfordul, hogy többet, most is van új érdeklődő, az egyik közeli kistelepülés – mondta Veiczer Istvánné élelmezésvezető. Kiemelte, a rendezvények felé nyitnának, hiszen már alkalmas a modern konyha és megfelelő a vendégtér. – Van érdeklődő, nyárra egy lakodalmat terveznek, tetszett a fiataloknak a hely, és a rendezvényszervezőjüknek is, reméljük, az első fecske meghozza a tavaszunkat – fogalmazott Veiczer Istvánné. Emlékeztetett, hogy az idősek rendszeres teadélutánjaira itt készülnek a sütemények, az édességek – remélik, a vírushelyzet miatti korlátozások hamarosan véget érnek, és ez is ismét feladat lesz a jánosházi báziskonyhán.

Kiemelt képünkön: Kiss András polgármester mutatta meg a megújult báziskonyhát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában