Előadások és játékos kvízek

2021.03.24. 07:00

A Berzsenyi Dániel Könyvtár az idén is csatlakozott az Internet fiesta programhoz

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is csatlakozott a Berzsenyi Dániel Könyvtár az Internet fiesta programsorozathoz.

Tóth Dóra

Fotós: © Unger Tamás

Fotós: © Unger Tamás

– A rendezvény célja már a kezdetektől a digitális írástudás terjesztése és az internet felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatása. Az elsődleges célközönség pedig a gyerekek és a középiskolások – mondja Waldinger Dóra könyvtáros.

Az ország könyvtárai különböző témakörökben szervezik meg programjaikat, mint például a netikett, vagyis a kulturált, toleráns kommunikáció az online térben, a tanulási folyamat játékosítása, a tudásmegosztás és a biztonságos internetezés.

Sok más eseményhez hasonlóan ez a programsorozat is csak az online térben jelenik meg az idén a koronavírus-járvány miatt.

– Korábban személyes találkozókat szerveztünk a hozzánk látogatóknak. Előadásokra, közös foglalkozásokra vártuk az érdeklődőket – meséli Dóra, hozzátéve, most igyekeztek a virtuális térben megvalósítani elképzeléseiket, így előadásokkal és különböző játékos kvízekkel kedveskednek az érdeklődőknek.

– A tudásmegosztás tárgyában Fűzfa Balázs irodalomtörténész tart online előadásokat, a játékos tanulás témában Donászy Magda madaras versrészleteivel kapcsolatban kérdezzük a gyerekeket. A netiketthez tartozó kérdéssorunk az internetes fogalmak és emotikonok jelentésének ismeretét vizsgálja – sorolja a könyvtáros, aki Pongrácz Tímea gyermekkönyvtárossal együtt alkotta meg a szellemi játékokat.

A kvízek kitöltése nem csak az élmény és a megszerzett információtartalma miatt lehet érdekes. Ugyanis a kitöltők között nyereménycsomagokat sorsolnak ki a könyvtár munkatársai – a könyveket úgy válogatták össze, hogy lehetőség szerint minél több sikerlistás is legyen a csomagban. A válaszokat március 25-éig várják.

Kiemelt képünkön: Waldinger Dóra és Pongrácz Tímea az egyik idei kvízt mutatja

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában