Valami új épül

2021.03.09. 07:00

A katolikus iskola bővítése a szomszéd ház bontásával indult Jánosházán

Hamarosan épül a Szent Imre Katolikus Általános Iskola új épületrésze, ehhez bontották el a napokban a Berzsenyi utca 15. számú házat. Jövő szeptemberben zárul az építkezés.

Bakos Ágnes

Fotó: Bakos Ágnes

Előbb a ház belsejét bontották ki, aztán a nyílászárók kerültek ki a falakból, majd hatalmas téglakupac lett az egykori lakóház helyén a Szent Imre iskola mellett. Modern, 21. századi lesz a bővítmény, lesz benne a természettudományi és a művészeti nevelést szolgáló tanterem, idegen nyelvi labor, informatikaterem és ide költözik az iskola könyvtára. Fejlesztő szaktantermet és egy közösségi teret is kialakítanak, ez utóbbit előadásokhoz, de akár csoportszobának is használhatják majd. Az építkezéssel tornaparkkal bővül az udvar. A beruházáshoz 490 millió forintot nyert a fenntartó, a Szombathelyi Egyházmegye egy, még 2017-ben benyújtott pályázatával. 2018 novemberében lett nyertes a terv, az azóta megnövekedett költségek pluszvállalást kívánnak, még mintegy 300 millió forintot kell tenni az építkezéshez, amely várhatóan 2022 szeptemberében zárul.

Kiemelt képünkön: A bontott ház helyén bővül a katolikus iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában