Kényszerpihenő agytornával

2021.03.05. 07:00

A Ki mit tud? programsorozat megszervezéséről még nem mondtak le

Ezt az évet sem kezdhette hagyományos formában Vas megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége. Egy online kvízjátékkal azonban már megmozgatták az egyes klubok tagjai az agytekervényeiket.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Shutterstock

Molnár Árpád, a szövetség elnöke találta ki, hogy ha már személyesen nem találkozhatnak, legalább virtuális formában tegyék próbára önmagukat és küzdjenek meg egymással. Még a múlt hónapban egy kvízkérdéssort állított össze. Egyrészt az is jó agytornának ígérkezett, ha valaki az interneten böngészve keresgéli a választ, de törekedett rá, hogy olyan feladványokat is válaszszon, amikre nem lehet ilyen egyszerű módon megfelelni. A sokféle műveltségterületet felölelő kvízben kérdés volt például, hogy melyik vasi szobrásznak van a legtöbb alkotása Szombathelyen, hogy mi a különbség a cisz és a desz között, vagy hogy a hetvenes években hogyan kezdődött a Petőfi rádión a vízállásjelentés. Az erőpróbába tizennégy csapat szállt be a nyugdíjasklubok közül. Jó megoldások születtek, szoros verseny alakult ki a válaszokat beküldők között, a helyezések csupán egy-egy ponton múltak. Végül az Agytorna győztese a Nyugalom Szigete Oladi Lakótelep Nyugdíjas Klub lett, második a Vidám Nyugdíjasok Klubja, a harmadik helyezést a szentgotthárdi Harmónia Egészségvédő Kör érdemelte ki. A szerény díjakat majd az első összejövetelen adják át a helyezetteknek.

Arra, hogy ez mikor történhet meg, egyelőre nehéz válaszolni. A szövetség a közelmúltban – online – megtartott elnökségi ülésén nemes egyszerűséggel úgy határozott, hogy nem készítenek új programtervet, hanem az idén megpróbálják megvalósítani a tavaly elmaradt rendezvényeiket. Ez sem kevés, hiszen a vetélkedők, sportnapok, kirándulások és ismeretterjesztő előadások megtartásához a vírushelyzet javulására lenne szükség. A Ki mit tud?-okról részben az országos szervezőknek kell dönteniük, ehhez tudnak alkalmazkodni a megyei képviseletek. Molnár Árpád úgy tudja, nem mondtak le a különböző előadóművészeti ágakban bemutatkozási lehetőséget kínáló programsorozatról.

Kiemelt képünkön: A nyugdíjasok kvízversenyre jelentkezhettek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában