Magyar falu program

2021.03.19. 13:00

A legrosszabb utak már megújultak Jákon

Március első hetére megújult a település két legrosszabb állapotban lévő utcájának és az egyik legfontosabb járdaszakasznak a burkolata.

Tersztyánszky Krisztina

Aszfaltozás a József Attila utcában

Fotó: VN/jáki önkormányzat

A József Attila és a Fürdő utca útburkolata elöregedett, a közlekedést kátyúk nehezítették. Ennek az összesen 633 méteres szakasznak a felújítására adott lehetőséget a Magyar falu programban elnyert csaknem 30 millió forint vissza nem térítendő támogatás – tájékoztatott dr. Tóth Ernő polgármester.

Aszfaltozás a József Attila utcában
Fotó: VN/jáki önkormányzat

Szintén a Magyar falu program nyújtott ötmillió forintnyi anyagtámogatást a Kossuth ut­ca melletti járda rekonstruk­ciójára. Az önkormányzat ter­vei közt szerepel, hogy a most felújított járdaszakaszt a későbbiekben összeköti a Majnóti utca felől érkező szakasszal, hogy ily módon az új lakótelep felől is megközelíthető legyen gyalogosan a falu központja.

– Jelenleg is van beadott pályázatunk útfelújításra, és továbbiakat is tervezünk – mondta a polgármester. – Kiemelten a Táncsics Mihály, a Dózsa György, a Hunyadi János és a Rákóczi utca fel­újítása a közeljövő pályázatainak projektcélja, de az összes rossz minőségű utat szeretnénk meg­újítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában