Szolgálat

2021.03.10. 14:00

A lovas polgárőrök heti rendszerességgel járőröznek

A Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület lovasai heti rendszerességgel járőröznek a megyeszékhelyen és a környező településeken: illegális hulladéklerakókat számolnak fel, csapdába szorult állatokat mentenek ki, óvják a télen magára hagyott kiskerteket.

Cseh-Egyed Bernadett

20210307 Szombathely Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület így készül egy szolgálatra. Képen: Sátory Károly elnök és Rebeka Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Sátory Károly egyesületi elnök lapunknak elmondta: tavaly 25 lovas polgárőrrel mintegy 3228 órát szolgáltak. Közülük kilencen Szombathelyen, a többiek a környező településeken segítették a hatóságok munkáját. Hozzátette: még a járvány első hullámában megegyeztek a rendőséggel, előre meghatározott időpontban látogatnak ki a külterületekre, ezzel is mentesítve az ide irányuló rendőri szolgálatot.

Szólt arról is, folyamatosan érkeznek a hírek, hogy a határzáron átszivárgó illegális bevándorlók hétvégi házakat foglalnak el ideiglenes búvóhelyül, de nálunk nyugalom van. Csak a Parkerdő felé vezető gyalogút mellett vertek fel, vélhetően hajléktalanok sátrat, amelyet a lakosság többszöri jelzésére a közterület-felügyelet közreműködésével felszámoltak.

Sátory Károly tapasztalatai szerint a parkerdei büfé körül rendeződött a hulladéklerakás helyzete, a Parkerdőbe kivezető út mellett és az erdőben azonban továbbra is sok szemétkupacot találnak. Ezeket bizonyítékok után kutatva mindig átnézik, hátha kiderül, ki rakhatta le őket. Többször sikerrel jártak már, ahogy nem egyszer szabadítottak ki kerítéshálóba szorult, vergődő állatokat. A járőrözések idején találtak már lelőtt, félig elásott vaddisznót, halomba rakott rókákat, és kútba dobott szürkemarhát is.

Kiemelt képünkön: Sátory Károly és Szabados Rebeka a Parkerdőben teljesít szolgálatot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában