Érdemes figyelni a postaládát

2021.03.01. 11:00

A napokban érkeznek a gépjárműadós határozatok

Idén már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal intézi a gépjárműadót. Annyi változással jár, hogy nem március, hanem április közepéig kell fizetni az első részletet, a napokban kapják meg az autósok a határozatot.

Vas Népe

Pereszteg, 2020. december 16. Gépjármûvel közlekednek az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron és Csorna közötti szakaszán Peresztegnél 2020. december 16-án. Ezen a napon birtokba vehették az autósok az autóút Sopron-kelet és Csorna-nyugat közötti szakaszát. A 153,2 milliárd forint költségvetési forrásból megvalósult beruházással 45 percre csökken a menetidõ Sopron és Gyõr között. Az autóutat a Sopron-kelet csomópontig kétszer két sávon építették ki, középen szalagkorláttal, leállósáv nélkül. Az út koronaszélessége 24,6 méter, a tervezett sebesség óránkénti 110 kilométer. MTI/Filep István

Forrás: MTI

Fotó: Filep István

Postán érkezik a gépjárműadóról szóló határozat, azokat február közepén kezdték kézbesíteni, természetesen a vasi autósoknak is – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményéből.

Az adó első részletét most nem március 15-éig, hanem április 15-éig kell befizetni, a második részt szeptember 15-éig. Pluszteendője nincs az autósoknak az eddigiekhez képest, amíg nem a NAV, hanem az önkormányzatok intézték a gépjármű-adóztatást, azonban az adóhivatal közleménye figyelmeztet, hogy a fizetéssel érdemes megvárni a postán érkező határozatot, mivel abban szerepelnek a pontos információk. Aki eddig mentesült a gépjárműadó alól, az ezután is fog: a 2020. december 31-én meglévő adómentességet és szüneteltetést az önkormányzatok adatszolgáltatása alapján a NAV automatikusan figyelembe vette az adó kivetésénél, vagyis a mentességet nem kell újból bejelenteni.

Több módja is van a gépjárműadó befizetésének: lehet rendezni banki átutalással, a levélhez mellékelt csekken vagy a NAV-ügyfélszolgálaton bankkártyával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában