A sok hiányzó ellenére Szombathely hét bölcsődéje továbbra is tartja a frontot

A város mind a hét bölcsődéje nyitva van és működik, de hétfőig 12 csoport nem látogatható a koronavírus-fertőzés miatt – tájékoztatta lapunkat Sebestyén Bianka, az Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője.

Cseh-Egyed Bernadett

20210317 Egyesített Bölcsőde Szombathely külső, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A pandémia kezdete óta fokozott óvatossággal látogathatók a szombathelyi bölcsődék: a bejáratnál kötelező a lázmérés, a kéz és a cipő talpának fertőtlenítése. Az öltözőkben egyszerre csak egy szülő tartózkodhat gyermekével, a folyosókon mindenkinek szájmaszkot kell viselnie. Rendszeresen felhívják a szülők figyelmét arra is, csak tünetmentes, ­egészséges gyermek járhat az intézménybe.

Sebestyén Bianka elmondta: naponta fertőtlenítik a játékokat, a kicsikkel pedig igyekeznek minél több időt a szabad levegőn, a játszóudvaron tölteni. Hozzátette: a kisgyermeknevelők a csoportszobákban nem viselnek maszkot, mert a 3 év alatti gyermekek ellátása, fejlesztése abban nem megoldható. – Természetes, hogy ebben a helyzetben mindenki feszültebb és izgatottabb, de a kisgyermeknevelők továbbra is a megszokott színvonalon végzik munkájukat, minden egészséges gyermeket szívesen látunk és fogadunk.

A szombathelyi bölcsődék 35 százalékos kihasználtsággal működnek. Ha egy kisgyermeknevelőnél vagy gyermeknél beigazolódik a koronavírus-fertőzés, az egész csoport karanténba kerül. Jelenleg 12 bölcsődei csoport tart zárva, egyre több a beteg az irodai dolgozók között is. Sok szülő – főleg, ahol a nagyobb testvérek otthon vannak – óvatosságból nem viszi gyermekét az intézménybe. Sebestyén Bianka szólt arról, az önkormányzat támogatásának köszönhetően dolgozóik antigén gyorstesztekkel ellenőrizhetik állapotukat. A lehetőséggel sokan és rendszeresen élnek, volt, akiről így derült ki: pozitív.

Mint ismert, a március 8-ától érvényben lévő korlátozó intézkedések a bölcsődéket nem érintik, a legkisebbek felügyelete továbbra is megoldott. A kisgyermeknevelők állják a sarat a frontvonalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában