TILOS

2021.03.07. 07:00

Amíg tart a kijárási tilalom, nincs mód az éjszakai horgászatra

Jelenleg tilos az éjszakai horgászat, de a MOHOSZ támogatja a kétlépcsős nyitást, legkorábban március derekától.

VN

Fotó: Shuttestock

A kormány által elrendelt kijárási tilalom alatt az éjszakai horgászat nem lehetséges, ezzel a korlátozással a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) egyetért és erről, valamint az aktuális horgászati lehetőségekről folyamatosan tájékoztatta és tájékoztatja a horgászokat.

A járványügyi adatok javulását remélve és feltételezve, a horgászidény beköszöntével a 700 ezer főt meghaladó regisztrált horgász szabálykövető szabadidős, rekreációs tevékenységét támogatva, az éjszakai horgászat lehetőségének fokozatos biztosítására a horgászszövetség többféle alternatívát fogalmazott meg a döntéshozók felé, melyek a mohosz.hu oldalon olvashatók el részletesen.

A MOHOSZ az éjszakai horgászat fokozatos engedélyezését a járványügyi helyzetnek megfelelően, legalább két ütemben javasolja. Fokozatos bevezetés esetén is a várható legkorábbi kezdő időpont március derekától lesz lehetséges, ha engedélyezik az illetékes szervek. A MOHOSZ az éjszakai horgászatot eddig az időpontig nem támogatja, ezért a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége vízterületein sem lehet 19 órától reggel 5 óráig éjszakai horgászatot folytatni.

Kiemelt képünkön: A MOHOSZ is támogatja a kétlépcsős nyitást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában