Fejlesztés

2021.03.12. 07:00

Autóbejárót és parkolókat alakítottak ki Csényeújmajorban

A város közigazgatásilag több egymástól távolabb eső településrészből áll. Az önkormányzat nem hagyja magára ezeket a városrészeket sem. Az igények felmérése alapján zajlanak a javító beruházások. Csényeújmajor sem maradt ki ezeknek a felújításoknak a sorából.

Pajor András

A Sárvárhoz tartozó Csényeújmajorban zajló útépítési beruházáson Szabó Zoltán alpolgármester és Horváth János, a kivitelezést végzõ ÉP-ÚT 2000 Kft. vezetõje

Fotó: Pajor András

Újmajor az 1800-as években kezdett kiépülni az Este-Modenai család uradalmának mintagazdaságként, majd Lajos bajor királyi herceg is lakott az újmajori kastélyban. Volt itt sajtgyár, majd szovjet hadi mosoda. A mára elhanyagolttá vált épületegyüttes közelében ma is több mint félszázan laknak. Nemrég megújult a buszmegálló, most pedig gépkocsibejárót és parkolókat alakítottak ki a major déli oldalán lévő, fehér háznak nevezett épületrésznél, ahol jelenleg is több lakás található. Az itt élők jogos igénye volt a környezet rendezése.

– Nekünk a peremkerületek is sokat számítanak az itt élőkkel együtt. Közlekedéstechnikai beavatkozással az itt áthaladó főutat sikerült biztonságosabbá tenni, aminek létjogosultságát az elmúlt időszak balesetei is igazolták. Egy adósságunk lenne még, aminek a teljesítése nem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondoltam. Ugyancsak a biztonságos közlekedés érdekében kérték a járda kiépítését is. A tervezett járdaszakasz azonban nem önkormányzati területen halad keresztül, így ennek a feladatnak a megoldása több időt vesz majd igénybe – számolt be a következő teendőkről Szabó Zoltán alpolgármester.

Az önkormányzat azon dolgozik, hogy a rendszerváltás óta a gazdasági tevékenység által magára hagyott Csényeújmajor is Sárvárhoz méltó képet mutathasson.

Kiemelt képünkön: A Csényeújmajorban zajló beruházáson Szabó Zoltán Horváth Jánossal, a kivitelezést végző vállalkozás vezetőjével

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában