Készülnek a nyárra

2021.03.26. 07:00

Az újranyitás után számos program várja majd a turistákat Sárváron

A fesztiválok szervezői és a művészeti együttesek is mind készülnek a pandémia utáni, az újranyitást követő időszak rendezvényeivel és programjaival Sárváron.

Pajor András

A sárvári Várparkba tervezik Tímár Éva és Rozmann Zsolt szervezõk az idei Veterán Pikniket.

Fotó: Pajor András

A Nádasdy Történelmi Fesztivál idei előkészítése a sok bizonytalanság ellenére már zajlik. A hagyományőrzők Vas megyei szerveződése a Vasi Vitézlő Rend. Idén közösen gondolkodnak rendezvényeikről, mert szponzori támogatások híján az országból 15-20 csapat részvételére nem lehet számítani.

– Nagy felvonulás nélkül és egy színpadra tervezett zenei programmal készülünk – mondta el a fesztivált szervező Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület elnöke, Szabó Krisztián. Mára közkedvelt eseményé vált a Veterán Piknik.

– Várunk ezúttal is az 1930-as évekből származó automobilt, motorokat és kerékpárokat is. Mindent, aminek kereke van és gurul – számolt be a júniusi piknik egyik szervezője. – Úgy készülünk, hogy minden akkor érvényben lévő intézkedést be tudjunk tartani. Az idei találkozóra eddig közel száz autótulajdonos jelezte részvételét – mesélte a piknikről Tímár Éva.

Egy új musical bemutatóját tervezi a Sárvári oratorikus kórus, ha lehet próbálni és a közönségnek előadni. A nagyszabású színpadi mű mintegy kilencven szereplőt igényel, és látványos képi világot ígér. A Ma’mint’Ti színjátszó csoport is egy darab bemutatójára készül. Egyelőre online módon tartják a kapcsolatot, és több kis virtuális csoportban dramaturgiát, koreográfiát és díszleteket terveznek.

A huszadik Vármeeting motorostalálkozó időpontja augusztus 5–8. A négynapos programtervben 15 zenekar fellépése szerepel.

Kiemelt képünkön: A Várparkba tervezi a veterán autók idei sárvári találkozóját Tímár Éva és Rozmann Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában