ügyészség

2021.03.01. 11:32

Börtönbüntetést kapott az embercsempész

A Szombathelyi Járási Ügyészség szombaton bíróság elé állította azt a szerb férfit,  akit csütörtökön tetten értek Szombathelyen, egy benzinkúton, amint hat szír  állampolgárságú személyt szállított át Magyarországon, abból a célból, hogy  jogellenesen lépjék át a magyar-osztrák államhatárt. 

A vád szerint a Bécsben élő vádlott megállapodott Ausztriában egy ismeretlen személlyel, hogy fejenként 100 euró ellenében átszállít Magyarországon a magyar osztrák határig olyan embereket, akik illegálisan léptek be az országba.

Az elkövetést megelőző napon a vádlott kapott a megbízóitól egy gépjárművet az embercsempészés céljára, továbbá rendelkezésére bocsátották egy népszerű internetes alkalmazáson keresztül annak a Tompa közeli erdőnek a koordinátáit, ahol fel kellett vennie a csempészett személyeket, valamint a célállomás adatait is.

A felvett hat személyből négy az autóban foglalt helyet, ketten pedig elrejtőztek a csomagtartóban.

A rendőrség megállította a vádlott által vezetett gépkocsit Szombathelyen, a Söptei úton. A vádlott kiugrott a gépkocsiból és menekülni próbált, azonban a rendőrök elfogták őt, valamint az autó utasait is.

A Szombathelyi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit két év hat hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt, és öt évre kiutasított az ország területéről.

Az ítélet jogerős. – tájékoztatott Dr. Simon József főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában