Nagyobb helikopterek

2021.03.16. 07:00

Bővít: új csarnokot épít a vasvári szerviz

Videókonferencián tájékoztatta az önkormányzat a helyieket a város településrendezési eszközeinek módosításáról.

Pogács Mónika

Fotó: Pogács Mónika

Vasváron légialkalmasság-­fenn­tartó és felülvizsgálati bázis épül. A rendezési terv módosítása emiatt vált szükségessé. A képviselő-testület támogatja többnyire a módosításokat, de fő alapelvük, hogy csak olyan változtatásokat fogadjanak el, amelyek nem sértik a többség érdekeit. Akkor veszik csak figyelembe a hozzájuk érkező kérelmeket is. Tóth Balázs polgármester elmondta: most egy helikopterjavító vállalkozás beruházásáról van szó.

– Nem kis büszkeség számunkra, hogy Vasváron működik már egy ilyen műszaki bázis, amely most bővítésre is készül – hangsúlyozta a városvezető. Elmondta: néhány éve már elkezdte tevékenységét a helikopterjavítást vállaló cég a város határában. A szolgáltatásra egyre nagyobb az igény, ezért bővít most a vállalkozás egy új csarnok és leszállópálya építésével. A területnek a speciális tevékenység miatt több szempontnak is meg kell felelnie, köztük a többirányú megközelíthetőség és az erdőtől való megfelelő távolság is fontos. Az új csarnok mellett tovább működik a régi is. A cél, hogy nagyobb gépeket is tudjanak fogadni, szervizelni, ezért bővítenek. Ilyen speciá­lis szervizből itthon csupán egy-kettő van. Az országból és Nyugat-Európából egyaránt érkeztek és érkeznek a rotoros gépek a szervizpontra. A helikoptereknek szigorú műszaki előírásoknak kell megfelelniük, és kötelező bizonyos üzem­órák után a rendszeres és alapos átvizsgálásuk is.

– Büszkeség a városnak, hogy ilyen magas szakmai igényeket kielégítő bázis talált otthonra nálunk – summázta Tóth Balázs.

Kiemelt képünkön: Speciális feladat, speciális igények: még egy csarnok épül

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában