kiegészítő eszközök

2021.03.05. 07:00

Bővült a tűzoltóság eszköztára

A 3D-s virtuális valóságot mutató szemüveget és más kiegészítő eszközöket kapott a Vas Megyei Tűzmegelőzési Bizottság mintegy kilencszázezer forint értékben.

Merklin Tímea

Katasztrófavédelem új eszközök, , 20210304, szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Az Innovációs és Technológia Minisztérium támogatásának köszönhetően az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által újonnan vásárolt eszközök össz­értéke meghaladja a 17 millió forintot.

A területi tűzmegelőzési bizottságok, közöttük a Vas megyei is kapott egy virtuálisvalóság-szemüveget, amely lehetővé teszi, hogy a tűz- és szén-monoxid-mérgezés megelőzéséről szóló, speciális technikával készített kisfilmeket viselőjük megnézhesse. Az eszközkör bővült egy rendezvénysátorral, gyerekeknek való tűzoltósisakokkal és védőruhákkal, valamint egy puttonyfecskendővel is.

Ezek kipróbálására egész évben lehetőségük lesz azoknak, akik nyitottak a katasztrófavédelmi tudnivalókra. A testület bízik abban, hogy hamarosan alkalom is nyílik a sátor használatára, a tűzoltás kipróbálására.

Kiemelt képünkön: Az új eszközöket Egyed László és Balogh Eszter mutatta be

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában