Frissen Vasból

2021.03.31. 10:21

Egy német férfi maradandó fogyatékosságot okozott a 84. számú főúton történt balesetben

A Szombathelyi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a német férfi ellen, aki áttért gépkocsijával a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a sértett autójával 2018 novemberében a 84. számú főúton – adta hírül a Vas Megyei Főügyészség.

vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

A vádirat szerint a vádlott egyenes útszakaszon tért át a szemközti sávba, ahol először egy szembejövő, és az ütközés elől az útpadkára húzódó gépkocsihoz kapcsolt pótkocsi bal oldalának, majd a sértett által vezetett személygépkocsinak ütközött.

A sértett maradandó fogyatékosságot szenvedett a balesetben. Az ütközés következtében a vádlott utasa is megsérült, ő hat hónapot elérő gyógytartamú, súlyos egészségromlásnak minősülő sérülést szenvedett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés, pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ket-auto-karambolozott-a-84-es-fouton-zsedeny-kozeleben-harom-ember-megserult-2645623/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában