Éjfélig regisztrálhattak – Vas megyei pedagógusoknál érdeklődtünk

Tegnap éjfélig kellett regisztrálniuk a vakcinainfo.gov.hu oldalon azoknak a pedagógusoknak, oktatóknak, iskolai és óvodai dolgozóknak, akik a jelenléti munkarendhez történő visszatérés előtt szeretnék megkapni a koronavírus elleni vakcinát.

Tersztyánszky Krisztina

Szombaton is folytatódott a koronavírus elleni oltások beadása Hoksári László szolnoki háziorvos rendelőjében.

Fotó: MW-archív

Az intézményvezetők március 26-án kapták kézhez dr. Kásler Miklós miniszter tájékoztató levelét. Ezt továbbították munkavállalóikhoz, de dolgozóik egyéni döntését nem befolyásolhatják.

– Mint vezetőnek nincs jogom tanácsot adni a munkatársaimnak, sem az intézményvezetőknek, legfeljebb követendő példát mutathatok – mondta Molnár Anikó, a Gazdag Erzsi Óvoda vezetője. Úgy tudja, saját intézményében az alkalmazottak háromnegyede regisztrált az oltásra.

Englert Zsolt, a Brenner-iskola igazgatója is örül a lehetőségnek, s bízik benne, minél többen élnek vele, hiszen ez garantálná a pedagógusok stabilabb jelenlétét a visszatérés után.

Papp Tibor, a Bolyai-iskola igazgatója a jelenléti oktatás fontos előfeltételének tartja a vakcina felvételét. Annyit tudott tenni az ügyben, hogy az oktatási azonosítóval nem rendelkező technikai dolgozók és a hitoktatók tajszámát is rögzítette a KIR EESZT rendszerben, hogy jogosultak legyenek az oltásra.

Mitre-Károlyi Mária, a Pedagógusok Szakszervezetének megyei elnöke nagy vívmánynak tartja, hogy sikerült kiharcolni a pedagógusok soron kívüli oltását, de kicsit csalódott az érintettek csekély érdeklődése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában