Frissen Vasból

2021.03.28. 15:31

El ne dobja március végén lejáró bérletét! Húsvét után két napig még használhatja

A havi és második félhavi bérleteket alap­esetben a következő hónap ötödikéig használhatják a közösségi közlekedési szolgáltatók utasai. Az érvényességi határnap áprilisban így húsvéthétfőre esne.

MTI

Forrás: Shutterstock

Az érvényességi határnap áprilisban húsvéthétfőre esne. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az ünnep utáni pénztári torlódások elkerülése érdekében arról rendelkezett, hogy a márciusi bérleteket 2021. április 7-én éjfélig fogadják el a helyközi autóbuszokon és vonatokon – tájékoztatott a szaktárca.

Kiemelték, intézkedés hiányában a húsvéti hosszú hétvége után sokan egyszerre vásárolnák meg új bérleteiket, meghosszabbodhatna a várakozási idő a jegypénztáraknál. A járványhelyzetben a sorban állást is lehetőség szerint érdemes elkerülni.

Az utasok biztonsága és színvonalasabb kiszolgálása érdekében az innovációs tárca két nappal meghosszabbította a márciusi havi és második félhavi dolgozó- és tanulóbérletek érvényességi idejét. A tárca azt javasolja a közlekedőknek, hogy ha tehetik, éljenek a szolgáltatók által biztosított elektronikus, online jegyvásárlási lehetőségekkel – írják a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában