Frissen Vasból

2021.03.24. 20:00

Emléktáblát készítettek az életmentő vitéz Németh József tiszteletére

A Szent György Lovagrend és az ŐrvidékHáz szervezésében a Lehár 145 Emlékév alkalmából átadták vitéz Németh József népfelkelő gyalogos emléktábláját vasárnap a Körmendhez tartozó Felsőberkifalu imaházában.

Vas Népe

Fotó: VN/Fülöp András

Vitéz Németh József az arany vitézségi érmet azzal érdemelte ki, hogy a császári és királyi 106. gyalogezred parancsnokát a súlyosan sérült Lehár Antal ezredest a nagy sodrású, megáradt, olaszországi Piave folyón történő visszavonuláskor hátára vette és áthozta a túlpartra. A szentmisét Nagy Gábor atya mutatta be, aki Istent, a családot és a hazát állította tanításának középpontjába. Emlékező beszédet mondott vitéz Fonyódi László nyugállományú főtörzszászlós. Az emléktáblát Fülöp András hadszíntérkutató, az emlékév megálmodója adta át a leszármazottaknak. A szentmise után szűk körben került sor a körmendi temetőben vitéz Németh József sírjánál megemlékezésre és koszorúzásra.

Kiemelt képünkön: Koszorúzás Vitéz Németh István sírjánál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában