készpénz

2021.03.16. 20:50

Fidesz: hova tűnhettek Czeglédy Csaba elcsalt milliárdjai?

A napirend utáni felszólalásokkal zárta keddi munkanapját az Országgyűlés.

VN

Czeglédy Csaba és társai a gyanú szerint több mint 6 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI

Budai Gyula (Fidesz) elmondta, a Czeglédy Csaba büntetőügyében készült revizori jelentés szerint közel 2,5 milliárd forintot vettek fel készpénzben az ügyvéd bűntársai bankautomatákból 2013 és 2016 között, majd a felvett pénzt Szombathelyre vitték Czeglédy cégéhez. Hozzátette: további 400 millió forint vándorolt az ügyvédhez különböző jogcímeken.

Szerinte ezeket a pénzeket az MSZP és a DK pártkasszájában kell keresni. Ez az oka, hogy Gyurcsány Ferenc (DK) foggal körömmel ragaszkodik Czeglédy Csabához, akit a kormánypárti képviselő a baloldal pénztárnokának nevezett. Kitért arra, hogy a büntetőper egyik szereplője szerint Czeglédy Csaba 2014-ben 50 millió forintot adott át kampányfinanszírozásra Kunhalmi Ágnesnek, aki akkor az MSZP budapesti elnöke volt.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kijelentette: a baloldal továbbra is hemzseg a korrupciós botrányoktól. Hozzátette: a baloldal 6,5 milliárd forintos költségvetési csalással vádolt, korábban csalás miatt már elítélt háziügyvédje nemhogy meghúzná magát a jelenlegi helyzetben, hanem irodája jó pénzért továbbra is dolgozik fővárosi, DK-s vezetésű önkormányzatoknak. Szerinte az ügyvéd biztos sokat tud a Gyurcsány család pénzügyeiről.

Indokoltnak nevezte annak vizsgálatát, hogy történt-e burkolt pártfinanszírozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában