Észlelés

2021.03.02. 09:53

Földrengést érezhettek Nagykanizsán

Károkról nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

zaol.hu/vaol.hu

Fotó: pixabay.com

A CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közleménye szerint 2021. március 2-án 4 óra 12 perckor földrengés keletkezett a Zala megyei Nagykanizsa térségében.

A földmozgás magnitudója 2,6 volt a Richter-skálán. A fölrengést a lakosság érzékelte, azonban károkról nem érkezett bejelentés a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz – tájékoztat a VÉSZ.

Morajlás, kisebb robbanás a mélyből

Az egyik nagykanizsai belvárosi zöldség-gyümölcs üzlet tulajdonosa, Kánya Éva hajnali kelő. A kiskanizsai családi házban élő hölgy 3 órakor fent volt, a konyhában dolgozott, amikor 4 óra körül különös zajra lett figyelmes. Először azt gondolta, hogy nyitva maradt egy ablak, amit a huzat bevágott. Aztán a ház alól érdekes morajlást hallott, elmondása szerint kifejezetten furcsa érzés volt, a mélyből érkező kisebb robbanásra emlékeztetett. Nem tudta mire vélni a jelenséget, a zaol.hu cikke után nyugodott meg, hogy mégsem képzelődött.

– A korábbi földrengéseknél oldalirányú mozgást érzékeltem, ebbe viszont nem remegett bele a házunk – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában