futsal

2021.03.19. 20:19

Futsal: rangadón verte a Veszprémet a HVSE

Az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának harmadik fordulójában a Haladás biztosan nyert rangadót a vendég Veszprém ellen.

Tóth Gábor

Haladás VSE futsal -Veszprém Futsal, 20210319, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Az éllovas fogadta a harmadik helyezettet. A rangadót a hazai együttesből Horváth Péter és Darrierr volt kénytelen kihagyni. Bemutatkozott viszont az új brazil igazolás, Diniz De Sousa Henrique.

Haladás VSE–Balaton Bútor FC Veszprém 3-1 (1-1). – Szombathely, Haladás Sportcsarnok, zárt kapuk mögött, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Kovács G., Wittner J. (Ibriksz M.).

HVSE: Alasztics – Hajmási, Simic, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi (kapus), Kovács M., Nagy K., Sipos, Dávid, Gerencsér, Szakasics, Henrique, Vidák. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Veszprém: Sásdi – Tatai, Boromisza, Rutai, Bencsik R. Csere: Spandler, Klicsó (kapusok), Cseresznyés, Fridrich, Pál, Komáromi, Montero, Kiss, Bencsik Á. Edző: Fehér Zsolt.

Gólszerzők: Dróth 2 (20., 30.), Sipos (33.), ill. Pál (20.).

Nagy lendülettel nyitott a Haladás, de a Veszprém felvette a kesztyűt. Nem kímélték egymást a felek, gyorsan kemény csata kerekedett a mérkőzésből. A játékvezetők nem is tudták mindig követni az eseményeket. Az erős tempót diktáló Haladásnál volt többet a labda, de kellemetlen ellenfélnek bizonyult a Veszprém. Henrique lövése a kapufán csattant, Dróth ismétlését Sásdi bravúrral védte. De akadt dolga a Alaszticsnak is. Forrtak az indulatok a pályán, a kispadoknál. Bő két perc volt hátra az első félidőből, amikor a Haladás begyűjtötte az ötödik csapathibát. Szűk egy perccel a játékrész vége előtt Dávid ívelését Dróth terelte kapásból a levegőből a kapuba. Ám pár másodperccel a szünet előtt kisbüntetőhöz jutott a Veszprém, Pál nem hibázott. Döntetlennél vonultak pihenőre a felek – a bíróknak is kellett a szusszanás.

 

Fordulás után sem vettek vissza a tempóból a csapatok. De az irányítást érezhetően átvette a Haladás, beszorította ellenfelét. Kicsit a kedélyek is megnyugodtak. Múltak a percek, erősödött a hazai nyomás – a vendég foggal, körömmel védekezett, alig volt nála a labda, elmaradtak a kontrái. A nagy közelharcban közben jogos büntetőhöz jutott a házigazda: Dróth pedig kíméletlenül vágta a kapuba a labdát (30. perc: 2-1).

A HVSE nem állt vissza, folytatta a letámadást. Hajmási szúrta kapura a labdát, ami kiperdült Sásdiról, érkezett Sipos, aki estében a léc alá bombázott (33. perc: 3-1). Egyre nehezebben tartotta a lépést a Veszprém. A hajrában aztán vészkapus játékra állt át a vendég, és utolsó erejét összeszedve nagy rohamokra indult. De a Haladásnak a védekezése is működött. Több gól nem esett a meccsen. Komoly csatát, kiélezett meccset, feszült hangulatú rangadót nyert meg a Haladás – a játék képe alapján teljesen megérdemelten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában