Országfásítási program

2021.03.10. 07:00

Hársakat ültettek a csepregi sportpályánál

Harminc amerikai hársfát ültettek a Malomkerti sportlétesítményben az országfásítási programban. A pályázaton nyert földlabdás csemeték közül azért választották ezt, mert gyorsan nő.

Merklin Tímea

Fotó: VN

Ki kellett vágni a területről a több mint száz jól megtermett fenyőt és tuját, amelyeken végigment egy betegség. Ezért mindenképpen szerettünk volna fásítani – tájékoztatott Horváth Zoltán polgármester. – A kivágott fákat értékesítettük – amit nem lehetett, azt szociális tűzifaként kiosztottuk –, a bevételből rekultivációt hajtottunk végre. A gyökereket tuskómaró géppel bedaráltuk, 15-20 centiméter mélységben átmozgatva a talajt. Ide ültettük a szép új fasort, mellette pedig füvesítünk.

A faültetésben közreműködött Horváth Gábor alpolgármester és Kótai József képviselő, valamint a Csepregi Sportegyesületből egy focistabrigád és Pócza Antal egyesületi elnök. A lyukakat Szabó András és Übelher Iván vállalkozók segítettek kiásni, géppel.

Kiemelt képünkön: A focisták is ültettek fát, Ravadich Zsolt, Kótai József (egyben városi képviselő), Pócza András, Horváth Erik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában