fejlesztés

2021.03.17. 07:00

Jelentős összegből újul meg az egyik Vas megyei idősotthon

Pápoc önkormányzata a már korábban elnyert pályázati összeget önerővel kiegészítve vág bele az idősek nappali otthonának felújításába.

Polgár Patrícia

Nováky Ernő elmondta, új nyílászárókat szerelnek be

Fotó: Cseh Gábor

Néhai Horváth Tiborné egykori polgármester kezdeményezte a felújítást, ami utóda, Fábián Ferenc jóvoltából valósulhat meg. A megyei önkormányzattal közösen 2017-ben beadott TOP-os pályázaton 74,5 millió forintot nyertek el az épület energetikai korszerűsítésére. Nováky Ernő Pápoc polgármestere elmondta: 2019-ben, megválasztásakor örökölte meg a projektet, ami bár jelentős anyagi terhet ró az önkormányzatra, ha most nem vágnak bele, az építőanyagárak emelkedése miatt nem lesz elegendő összegük a kivitelezésre.

Nováky Ernő elmondta, új nyílászárókat szerelnek be
Fotó: Cseh Gábor

A munkálatok tegnap kezdődtek meg: az épület egésze új, hőszigetelt burkolatot kap, kifestik az alsó szint belső tereit, új nyílászárókat szerelnek be, korszerűsítik a világítást, hőszigetelt padozatot építenek. Az energetikai hatékonyság jegyében új fűtési rendszert szerelnek be. Az épület emeleti részét a projekt nem érinti. Az ott található szociális konyhát, a faluszépítő egyesület leendő közösségi helyiségeit, valamint a tetőt önerőből újítják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában