Frissen Vasból

2021.03.25. 15:17

Kábítószerrel kereskedett Szombathelyen, fegyházra ítélte a bíróság

A Szombathelyi Törvényszék bűnösnek mondta ki a vádlottat jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, ezért őt 5 év 6 hónap fegyháza ítélte, továbbá kötelezte 200.000 forint pénzbüntetés megfizetésére. A vádlott mintegy 900.000 forint bűnügyi költség viselésére is köteles – tájékoztatott a Szombathelyi Törvényszék.

vaol.hu

Két évet is kaphat, aki kábítószert fogyaszt Illusztráció: Szendi Péter/ VN

Fotó: Illusztráció

A tényállás szerint a vádlott terhelt társától 2017 ősze és 2018 áprilisa között, Szombathelyen, kereskedés céljából megvásárolt 2.500 g speedet, 2.394 db ecstasy tablettát, 243 db LSD bélyeg kábítószert, amelyből nem számottevő mennyiségű speedet elfogyasztott, míg szintén kereskedés céljából tartott 106 ecstasy tablettát és 7 db LSD bélyeget tőle a nyomozó hatóság egy családi házban 2018. május 23-án lefoglalt. A vádlott által fenti módon megszerzett kábítószerek együttes mennyisége a jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak 987,1%-a.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában