Szakaszosan szünetelt a távhőszolgáltatás

2021.03.11. 07:00

Kilyukadt a vezeték a Derkovits lakótelepen, inkább kicserélték

Kilyukadt távvezetéket cserélt a Szombathelyi Távhőszolgáltató az elmúlt napokban a Derkovits lakótelep egy részén. A munkálatok miatt szakaszosan szünetelt a fűtés- és a melegvíz-szolgáltatás is.

Vas Népe

Távhő felújítás, Váci utca, 20210310, ut, Szomabthely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Több hete felbontották az útburkolatot a Váci Mihály utca egy szakaszán és környékén a Szombathelyi Távhőszolgáltató munkatársai. Az előkészítő munkálatok után pedig e hét kedden és szerdán kicserélték a kilyukadt táv­vezetéket. Kocsis-­Tóth Ildikó sajtóreferens érdeklődésünkre elmondta: azért, hogy a szolgáltatást a fűtési időszak hátralévő részében is biztosítani tudják, szükségessé vált a hibaelhárítás. Mivel a vezetékszakasz régi volt már, úgy döntöttek, a teljes úttest alatti részt kicserélik. Hozzátette: a munkálatok ideje alatt meg tudták oldani, hogy a szolgáltatás csak szakaszosan szüneteljen, kedd estétől szerda reggelig mindenhol volt fűtés és meleg víz is.

Beliznai Pálnétól, a Bem Lakásszövetkezet elnökétől megtudtuk: az érintett lakókat előre tájékoztatták, a folyosókra kifüggesztette a szolgáltató az értesítőket. Különösebb pa­naszról, fennakadásról nem kaptak bejelentést.

Kiemelt képünkön: A Váci utcában az úttest alatti részt is érintette a javítás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában