Tavaly tanácsadóra is futotta...

2021.03.22. 14:25

Kirúgások után az Agorába költözhet a szombathelyi médiaközpont

Ha Nemény András polgármester jóváhagyja, elkezdik keresni az ügyvezetőt az új társaság élére, amit a médiaközpont és az Agora összevonása után hoz létre a baloldali városvezetés. A tervek szerint a Géfin Gyula utcából az Agora Szombathelyi Kulturális Központba költöztetik év végéig a városi televíziót.

Vas Népe

20210322 Szombathely Agora Kulturális központ épületei, Sportház Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Mint arról korábban beszámoltunk, Horváth Zoltán, a médiaközpont frissen kinevezett ügyvezetője, az LMP párt tagja első intézkedései között döntött arról, hogy a médiaközpontból nyolc munkatársat elküld. Köztük olyanokat, akik lassan három évtizede dolgoznak az önkormányzati társaságnál.

Az önkormányzat honlapján tették közzé a napokban a médiaközpont ez évi üzleti tervét, valamint a médiaközpont és az Agora Szombathelyi Kulturális Központ összevonásával létrejövő új gazdasági társaság ügyvezetői álláshelyére vonatkozó határozati javaslatot. Az új ügyvezető július 1-jén állhat munkába – ez is kiolvasható a dokumentumból. Mint ahogy az is, hogy a városvezetés tervei szerint a veszélyhelyzet lezárta után az Agora Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. néven hozzák létre az új céget. Az elképzelések további komoly változást hozhatnak a médiaközpont mindennapjaiba, hiszen azt átköltöztetnék az Agorába.

Az Agoránál történtekre rálátó forrásaink már akkor arról beszéltek, hogy a civil szervezetek helyére az önkormányzati újság és a szombathelyi televízió stúdióját, szerkesztőségét és hirdetésszervezőit költöztetik át.

A most közzétett dokumentumokból az derült ki: hat hónapos felmondási idővel már felmondták a Géfin Gyula utcai székház bérleményét.

Arról is olvashatunk az üzleti tervben, hogy az idei költségvetésben a baloldali döntéshozók lényegesen kisebb, 70 millió forinttal kevesebb forrást határoztak meg az önkormányzati társaság számára. Ez pedig a „külsős bedolgozók, valamint a saját munkavállalói létszám jelentős leépítésével jár. Az üzleti terv elkészítésével párhuzamosan zajlik ennek előkészítése” – olvasható a Horváth Zoltán által aláírt üzleti tervben.

A dokumentumot a társaság felügyelő bizottsága is megvitatta. A nyilvánossá tett jegyzőkönyvből kiderült, az ügyvezető szerint „a költözés költségeivel kalkulálni kell, de az idővel kifizetődik.” Az, hogy hány év alatt térül ez meg a társaság számára, már nem derült ki a jegyzőkönyvből. Értesüléseink szerint azonban komoly tételt jelenthet a szombathelyi médiaközpont átköltöztetése, és nem csak egy-kétmillió forintról van szó.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/zalai-rendorok-nyomoznak-a-szombathelyi-mediakozpont-ugyvezetojenek-ugyeben-3872463/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mediakozpont-vizsgalata-aggalyos-bankartyahasznalatrol-es-szallodai-szamlakrol-ir-a-jelentes-3532374/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kirugasok-es-fizetescsokkentes-a-szombathelyi-mediakozpontban-4704133/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-kultura-fekete-napja-szombathelyen-4601467/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szombathelyi-mediakozpont-tanacsok-500-ezerert-3547485/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában