Frissen Vasból

2021.03.24. 15:31

Kórházba került a sárvári születésű Hegedűs Csaba, München olimpiai bajnoka

A 100. magyar aranyérem tulajdonosa rosszullét miatt egy hivatalos eseményt is lemondott.

ripost.hu/vaol.hu

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Koronavírus miatt kórházba került Dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó – írja a ripost. A világ- és Európa-bajnok sportoló a hétvégét még a családja körében töltötte, szerdán azonban kórházba kellett szállítani. Állapota egyáltalán nem kielégítő, de nem került lélegeztetőgépre.

A 100. magyar olimpiai aranyérmet 1972-ben megszerző Hegedűs a hétvégén a magyar szövetség ünnepi rendezvényére is hivatalos volt, ám egészségi állapota miatt nem tudott megjelenni.

Szombathely és Sárvár díszpolgára tavaly veszítette el kisebbik lányát, szerinte koronavírus okozhatta a halálát, az egykori sportoló akkor így nyilatkozott:

„Beszélgettem egy professzor barátommal, és megdöbbentő dolgokat mondott a koronavírussal kapcsolatban. Egy kimutatás szerint a 35 és 40 éves korosztály tagjait fenyegeti leginkább a hirtelen szívhalál, az infarktus, a szívmegállás. Azokról beszélek, akik megfertőződtek koronavírussal, és a statisztika egészen brutális: akik elkapták a vírust, azoknak hetven-nyolcvan százaléka belehal„.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában