Összegzés

2021.03.21. 20:00

Kutyák téptek szét bárányokat, oltakozás, elhunyt Király Ferenc – Ez történt a héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Kutyák ölték meg a háziorvos bárányait az egyik Vas megyei faluban

Már nem először történt meg, hogy bárányokat öltek falubeli kutyák. Első ízben tavaly nyáron szabadultak be a molnaszecsődi háziorvos birtokára. Akkor tíz bárányból hetet öltek meg. A hét végén újabb három racka esett áldozatul a két vérengző állatnak. Sikerült elfogni az egyik tettest. Nem a szomszédból, de egy utcabeli házból érkeztek a portyázó kedvű útonállók.

Amikor a molnaszecsődi doktor este hazaért, még láthatta, amint az egyik kedvenc báránya a haláltusáját vívta. A másik két rackát akkorra már kivégezték a kutyák. A brutális támadásról IDE kattintva olvashat!

Nem az oltakozás miatt állt a sor a szombathelyi kórház előtt

Hosszú sorban állnak az oltásra várók a Markusovszky kórház előtt – ezzel a címmel jelent meg cikk az egyik helyi baloldali hírportálon. Információink szerint azonban erről szó sincs.

A pandémia miatt jó ideje csak lázmérés után lehet belépni a Markusovszky-kórház területére. Ehhez az intézménybe érkezőnek be kell állnia a kamera elé, amely fényképet készít az illetőről és kiírja a testhőmérsékletét – ha továbbmehet zölddel, ha nem, pirossal. A procedúra normál esetben mindössze néhány másodpercig tart. További részletek ITT érhetőek el.

A Vas Népe fotósa nyerte a hír kategóriát a XI. Szombathelyi Sajtófotó-kiállítás és Pályázaton

Tizennedegyik alkalommal hirdetett pályázatot Szombathely MJV Önkormányzata a város elmúlt egy évének legfontosabb közéleti, sport- és kulturális eseményeit megörökítő sajtófotókból.

A Vas Népe fotóriportere, Cseh Gábor hír/esemény kategótiában nyert Különc című képével. Teljes cikkünket ITT találja.

Fotó: Cseh Gábor

Fordítva rakták a zászlót a szombathelyi Víztoronyra

Rosszul tették fel a zászlót a Víztoronyra, így nem magyar, hanem olasz zászló függött rajta március 15-én. Az esetről videó is készült, de azt azóta már eltávolították. A teljes cikket ITT találja!

Vádat emeltek a Vasszécseny közelében halálos balesetet okozó traktoros ellen

A Szombathelyi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki traktorral közlekedett és nem adott elsőbbséget a védett úton érkező autósnak 2020 júliusában Vasszécseny közelében – tájékoztatott a Vas Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 27 darab szalmabálát szállított a traktorhoz kapcsolt pótkocsin.

A vádlott nem állt meg az útkereszteződésben, hanem az elsőbbségadási kötelezettségét megszegve ráhajtott a védett útra, ahol a traktor elülső eszközhordó villája felszakította a szabályosan közlekedő személygépkocsi bal oldalát és kirepítette a járműből az egyik ülést, amin a gyermekbiztonsági rendszerben rögzített sértett utazott.

A sértett az üléssel együtt az úttestre csapódott. További részletek IDE kattintva érhetőek el!

A szombathelyi vasútállomáson támadt meg két embert, az egyiküknek eltört a nyakcsigolyája

A Szombathelyi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette, garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ellen a felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfi ellen, aki rátámadt a sértettekre a szombathelyi vasútállomás várótermében 2019 novemberében.

A vádirat szerint a vádlott nem ismerte a sértetteket, akikre előzetes szóváltás nélkül támadt rá. Az egyik sértettet „mit nézel” kiáltást követően hátulról megrúgta a gerincén, továbbá ököllel ütlegelte. A másik sértett az édesapja segítségére sietett, őt a vádlott lábszáron rúgta – adta hírül a Vas Megyei Főügyészség. Az eset részleteiről ITT számoltunk be.

Elhunyt Király Ferenc, a Szombathelyi Haladás korábbi legendás játékosa

A Király Sportegyesület hivatalos közösségi oldalán számolt be a tragikus hírről, hogy váratlanul elhunyt Király Ferenc. Mint írják, pótolhatatlan veszteség érte az egyesületet. Király Gábor édesapja, a Király SE elnöke, a Haladás legendás játékosa 69 éves volt. Legyen neki könnyű a föld. Teljes cikkünket ITT találja!

Tele vannak a raktárak, de ki veszi meg a zöldséget? – Szakmabelieket kérdeztünk a helyzetükről

Bizonytalanok abban egyes kereskedők, hogy lesz-e elég magyar zöldség. Az üvegházi terményeknek hamarosan vége, azt meg még nem tudni, a hazai termelők ­miből mennyit vetettek.

Fotó: Cseh Gábor

A Celldömölkön árusító, Merseváton termelő Orbán László tevékenységében a kereskedelmi és a termelői részt nem érinti rosszul a Covid-helyzet, a megszokottal megegyező a munka. Zöldség-előkészítéssel is foglalkozik (tisztítás, csomagolás), az most nem megy, mert az éttermek, szállodák, ahova szállított, bezártak. Budapestre jár áruért, a nagybani piacon vásárol: a sárgarépát, zöldséget, vöröshagymát, zellert kis-alföldi, jánossomorjai, dunakiliti termelőktől, az almát zalaiaktól, a burgonyát Zirc környékiektől. Azt mondja, még tartanak a hazai termelők árukészletei, sőt inkább felhalmozódás van, sokat nem is fognak tudni eladni, mert a nagy felvásárlóknak (szállodák, éttermek) most nem kell. ITT írunk részletesen a témában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában