Egy hét alatt felépült a mesevilág

2021.03.01. 14:00

Lehet szavazni: döntőben a szombathelyi páros a Legoland versenyén

A legjobb húsz közé jutott az általunk is bemutatott Bősze Ákos és apukája, Bősze Szabolcs építménye a Legoland versenyén. A második fordulóban egy misztikus mesevilágot álmodott legóalapra a szombathelyi páros.

Cseh-Egyed Bernadett

20210226 LEGO építők, Bősze Szabolcs és Ákos, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Vízben úszó, parton napozó, stégen horgászó emberekkel álomstrandot épített Bősze Ákos és apukája, Bősze Szabolcs a Legoland családi építőversenyére. Az alkotást lapunk is bemutatta, a sok szavazatnak köszönhetően pedig továbbjutott a szombathelyi alkotás a döntőbe. Nyereményük három kiló kocka volt, ezt kellett felhasználni a második forduló feladatához.

– Február 5-én kaptuk meg az óriási csomagot a gyártótól, tele mindenféle színű és formájú kockával. Nagyon izgultunk, mi lesz a téma, feladat. Mint kiderült: egy misztikus mesevilágot kell alkotnunk úgy, hogy csak a kapott elemeket használhatjuk, a nem túl nagy legóalapot pedig nem léphetjük túl se széltében, se hosszában – mondta el lapunknak Meisner Adrienn, az édesanya. Majd így folytatta: a lelkesedésük töretlen, az első hét gondolkodással, fejtöréssel telt, ezután egy újabb hétig építkeztek. Mára elkészült a mű, egy-egy aprósággal azonban még mindennap bővül az alkotás.

A héten még lesz idő az utolsó simításokra, a kész műről készült fényképet március 7-éig kell beküldeniük, majd március 17-én indul a szavazás.

A Legoland honlapján, név és e-mail-cím megadásával bárki leadhatja a pályaművekre a voksát. A szavazók között 2 x 4 darab Legoland-belépőt sorsolnak ki. Az első öt helyezett pedig kétnapos Legolandnyaralást nyer.

Kiemelt képünkön: Bősze Ákos és apukája, Bősze Szabolcs fantáziájának csak a legók száma szabhat határt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában