ítélet előtt

2021.03.18. 19:35

Igazságügyi orvos szakértő meghallgatását kérte a Zanati úti trafikrabló

A korábban halálra ítélt, később kegyelmet kapott vádlott 2018-ban rabolt ki egy szombathelyi trafikot. A büntetőügy tárgyalása szerdán folytatódott a Szombathelyi Törvényszéken.

Budai Dávid

Fotó: Unger Tamás

A járványügyi szigorítások miatt távkapcsolás segítségével folytatódott a trafikrablásos ügy tárgyalása csütörtökön a Szombathelyi Törvényszéken, amelyen az igazságügyi orvos szakértő nem jelent meg. A bíró ismertette a sértett nyomozati vallomásait, valamint az egyesített igazságügyi pszichológus-pszichiáter szakértői véleményt. Az ügyész további bizonyítási indítványát írásban fogja bejelenteni, míg a vádlott és a védő indítványozta az igazságügyi orvos szakértő ismételt megidézését és meghallgatását. A törvényszék május 6-án kilenc órakor tart ismét tárgyalást az ügyben.

Dr. Varga Roland bíró május 6-ra tűzte ki a következő tárgyalás időpontját, a kép a januári tárgyaláson készült
Fotó: Unger Tamás

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, az előkészítő ülésen K.-V. A. vádlott az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletét nem ismerte el, miután vitatta, hogy életveszélyes sérülést okozott volna, a rablást ugyanakkor elismerte. Mint ismert, az 54 éves vádlott 2018. november 20-án este érkezett a Zanati úti dohánybolthoz, és miután maszkban belépett az üzletbe, a kabátja zsebéből elővette a gáz- és riasztófegyverét, amit az eladónő arcára szegezett, és tőle a napi bevétel átadását követelte. Az eladó hiába mondta, hogy átadja a pénzt, a vádlott 21 centiméter távolságból arcon lőtte, majd ezt követően is többször brutálisan bántalmazta. A sértett által elszenvedett sérülések nyolc napon túl gyógyulnak, de tekintettel a sérülések anatómiai helyére és a sérüléseket okozó eszközre, az elszenvedetteknél súlyosabb, akár életveszélyes sérülés keletkezésének közvetlen, reális lehetősége is fennállt a vád szerint.

K.-V. A. többszörösen büntetett előéletű, a Kaposvári Katonai Bíróság 1989. február 21-én jogerős ítéletével aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett ember­ölés és kifosztás bűntette miatt halálbüntetésre ítélte. A rendszerváltás azonban elsöpörte a halálbüntetés intézményét, kegyelmet kapott, és büntetését életfogytig tartó szabadságvesztésre változtatták, amelyből aztán 2009. május 8-án szabadult feltételesen. Időközben a Kiskőrösi Járásbíróság a feltételes szabadságot megszüntette, mert a vádlott újabb bűncselekményeket, többek kö­zött kiskorú veszélyeztetésének bűntettét követte el, és ezért három év börtönre ítélte. Az életfogytig tartó szabadságvesztésből a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját pedig öt évvel elhalasztotta.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában