fejlesztés

2021.03.04. 08:00

Megújult a Vönöcki Óvoda udvara – A védőnői szolgálat épületét is csinosítják

Térkövezett járda, új játékok, megszépült udvar várja a Vönöcki Óvodába járó gyerekeket. A Magyar falu programban mintegy ötmillió forintból tették rendbe az intézmény zöldterületét. Nem ez az egyetlen fejlesztés a településen, még az idén megújul a területi védőnői szolgálatnak otthont adó épület is.

Cseh-Egyed Bernadett

20210303 Fejlődik a Vönöcki óvoda is, Ágh Péter OGY képviselő, Tinka Nikolett óvodavezető, Buti Mónika polgármester, Vönöck, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Cseh Gábor

A kaputól kiszélesített, térkövezett járda vezet a Vönöcki Óvoda udvarára. Ráfért már a felújítás, hiszen az előző töredezett és balesetveszélyes volt. Az intézménybe járó 18 gyermek is örömmel vette birtokba a járdát, amely egyben kiváló bicikli- és kismotorpálya is. Tinka Nikolett intézményvezető azt mondta, 21. századi körülmények között játszhatnak most a kicsik a szabadban, ami jót tesz a mozgásfejlődésüknek is. A többi közt homokozó, libikóka, csúszdával és mászókával felszerelt kis ház kapott itt helyet.

A Magyar falu programban közel ötmillió forintnyi kormányzati támogatást nyert a fejlesztésre az intézmény. A helyszínen járt Ágh Péter országgyűlési képviselő is, aki minden környéken élőnek azt javasolja: írassa gyermekét a Vönöcki Óvodába, hiszen a megszépült környezet mellett kiváló pedagógusok várják itt a kicsiket.

Buti Mónika, a település polgármestere szólt arról is, mintegy 30 millió forintból hamarosan megkezdődik a területi védőnői szolgálatnak otthont adó épület felújítása: babakocsi-tárolót alakítanak ki, rendbe teszik a tetőszerkezetet, korszerűsítik a vizes­blokkokat. A tervek szerint a munkálatok még az idén befejeződnek.

Kiemelt képünkön: A Magyar falu program forrásából szépülhetett az intézmény. A képen Ágh Péter, Tinka Nikolett és Buti Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában