Megváltoztak a Magyarországról Ausztriába történő beutazási és átutazási feltételek

Megváltoznak az Ausztriába történő beutazás, illetve az átutazás szabályai – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

vaol.hu

20210210 Osztrák határ helyzet, ingázóknak kötelező a PCR teszt vagy igazolás, Bucsu, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Kiss Róbert alezredes elmondta: Ausztria – több más európai országgal együtt – Magyarországot is a magas fertőzöttségű országok kategóriájába sorolta. Az osztrák-magyar határszakaszon vizsgálják a Németországba való továbbutazás feltételeit is: ha a célország Németország, és oda a beutazás feltételei nem állnak fenn, már az Ausztriába belépést is megtagadják.

Csak azok utazhatnak be, akik 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel rendelkeznek – magyarázta. Ez az ingázókra nem vonatkozik. Esetükben a határátlépéshez továbbra is munkáltatói igazolásra, egy hétnél nem régebbi negatív Covid-tesztre, illetve hetente megújított regisztrációra van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában