új eszköz

2021.03.03. 15:57

Mobil ultrahangkészüléket adományozott a megyei kórháznak a TDK

Szerdán kora délután adták át a Markusovszky-kórházban azt a mobil ultrahangkészüléket, melyet a szombathelyi TDK szerzett be a kórház COVID-osztályai számára.

Gyöngyössy Péter

A nagy értékű eszköz csak egy azok közül az adományok közül, melyekkel a cég a frontvonalban dolgozók munkáját kívánta segíteni.

A speciális mobil ultrahangkészülék a tüdő- és COVID-19-fertőzött betegek esetében lehetővé teszi a gyors tájékozódást. Dr. Szima Barna, a kórház három COVID-osztályát vezető főorvos szerint hatalmas segítség ez a jelenlegi helyzetben, hiszen így a betegek mozgatása nélkül tudnak majd gyors képet kapni a fertőzöttek állapotáról. A gép lehetővé teszi a kezdődő tüdőgyulladás vagy a mellkasi folyadék megítélését is.

 

Takács Balázs, a TDK Hungary Components Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette, az volt a céljuk, hogy egy kicsit könnyebbé tegyék a szombathelyi kórház három COVID-osztályán, a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozók mindennapjait. A vállalat a mobil ultrahangkészülék mellett mindhárom COVID-osztályt igyekezett a kórházi mindennapokban hasznos eszközökkel és alapanyagokkal komfortosabbá tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában