országos kezdeményezés

2021.03.07. 07:00

Muti, hol dolgozol – idén online pillanthatnak be a gyerekek

#Mutiholdolgozol névvel indult néhány éve országos kezdeményezés. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az idén az online térben szervezi meg az élményt adó napot, amelynek célja, hogy megmutassák a jövő generációjának, milyen egy 21. századi munkahely.

VN

Fotó: Shutterstock

A vállalatokat arra kérik, hogy 2021. április 1-jén, csütörtökön, az iskolai tavaszi szünet idején egy napra nyissák meg a cég virtuális kapuit, és mutassák meg a vállalati junioroknak és az érdeklődő fiataloknak, hogy hol dolgoznak a szüleik, és miért jó az adott vállalatnál dolgozni.

Mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok is csatlakozhatnak a kampányhoz. Többféle programmal jelentkezhetnek: készíthetnek egy legfeljebb négyperces kisfilmet: a filmben egy konkrét szakmát, pozíciót, vagy egy érdekes részlegüket bemutatva. Tarthatnak fogadóórát (pályaorientáció): élő-online formában mesél egy vagy több kolléga egy, a cégnél működő szakmáról, pozícióról, részlegről, a munka világáról, majd válaszol a gyerekek kérdéseire.

A vállalati kollégák segítségével levezethetnek a gyerekek egy értekezletet, és teljesíteniük kell a kapott feladatot. Fordított napot is szervezhetnek a munkahelyen: az alkalomból a gyerekek kipróbálhatják, hogy milyen egy mérnök, egy ügyvezető vagy IT-kolléga élete náluk.

Interaktív előadásokat szervezhetnek a gyerekeknek, amelyen a kollégák bemutatják hobbijaikat (gyerekjóga, fűszerek a balkonládában, ilyen a jó horgász…)

A vállalatok készülhetnek zárt, csak a saját kollégák gyerekeinek szóló programmal, vagy nyitott, más gyerekek számára is elérhető programmal. A nevezés és felhívás részleteit, a regisztrációs lehetőséget a Három Királyfi honlapján találják az érdeklődő vállalatok.

Kiemelt képünkön: Az érdeklődő fiatalok megtudják, hol dolgoznak a szüleik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában