Börtön várhat rá

2021.03.09. 15:47

Nádasdnál elfogott román cigarettacsempész ügyében hoztak döntést

A Szombathelyi Járásbíróság a büntetlen előéletű, ismeretlen helyen távollévő román állampolgár vádlottat költségvetési csalás bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A bíróság az eljárás során lefoglalt cigarettát elkobozta – adta hírül a Szombathelyi Törvényszék.

vaol.hu

Tiszakóród, 2013. május 13. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és pénzügyõr járõrei egy autót ellenõriznek a magyar-ukrán határ közelében, Tiszakóród határában 2013. május 10-én. A cigaretta autóban történõ csempészése már nem gyakori, de még mindig napi szinten elõfordul. MTI Fotó: Balázs Attila

Fotó: MTI Fotó: Balázs Attila

A tényállás szerint a vádlott által vezetett gépjárművet 2019. szeptember 7-én a NAV járőrei a 86. számú főúton Nádasdnál ellenőrzés alá vonták és az átalakított, dupla padlólemez alatt különböző márkájú, összesen 4890 doboz (97.800 szál) magyar adójegy nélküli cigarettát találtak, amelyek adózott voltát a vádlott igazolni nem tudta. A terhelt a cigarettát Olaszországban akarta értékesíteni.

A vádlott fenti cselekményével megszegte a jövedéki adóról szóló törvény rendelkezéseit, s ezen cselekményével a központi költségvetésnek 4.351.063 forint vagyoni hátrányt okozott, amely nem térült meg.

Az ítélet az ügyész és a védő tudomásul vette, de a döntéssel szemben vádlottnak a távollétes eljárás szabályai szerint jogorvoslati joga van.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában