Frissen Vasból

2021.03.25. 06:50

Pesti kezeléseken és gyógytornán Noel

A pusztacsói SMA II-es betegségben szenvedő Noel és anyukája vasárnap ismét Budapestre utazott. A hetet a Budai Gyermekkórház rehabilitációs osztályán töltik, pénteken pedig a kisfiú megkapja a negyedik Spinraza-kezelését.

Polgár Patrícia

20210209 Pusztacsó Az SMA II-es betegségben szenvedő kis Noel megkapta a második Spinraza-kezelését a budapesti Bethesda Gyermekkórházban – ezúttal altatásban. Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: Noel és Horváthné Ávár Dóra, a kisfiú édesanyja

Fotó: Unger Tamás

Horváthné Ávár Dóra, Noel édesanyja elmondta: a vírushelyzet miatt nehezen tudják megoldani Noel tornásztatását, neki azonban továbbra is szüksége van arra, hogy szakemberek segítsék a fejlődését. Bár magánúton meg tudták oldani, hogy heti három alkalommal gyógytornász foglalkozzon Noellel, a család úgy látta jónak, hogy kihasználva a lehetőséget, anya és fia a pénteki kezelést megelőző napokat a Budai Gyermekkórház rehabilitációs osztályán tölti. Az osztályon már ismerik őket: november végén két hetet töltöttek el ugyanott. Ahogy Dóra mondja, a gyermekkórház által kínált hidroterápia nagy hasznukra lesz Noel mozgásának fejlesztésében.

Pénteken egyik kórházból a másikba költöznek – Noel a Bethesda-kórházban kapja meg negyedik Spinraza-kezelését. Amennyiben ön is szeretné támogatni a családot a 730 millió forintos Zolgensma génterápia árának összegyűjtésében, azt a Győzzük le az SMA-t, állítsuk talpra Noelt! alapítvány számlájára utalva megteheti. Számlaszám: 11747006-27260104, IBAN: HU62 1174 7006 2726 0104 0000 0000, SWIFT: OTPVHUHB.

Kiemelt képünkön: Noellel egy hétig Budapesten foglalkoznak a szakemberek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában