Épül a tűzoltószertár

2021.03.25. 07:00

Régi vágyuk teljesül a horvátlövőieknek

Több mint másfél évtizednyi várakozás után a végéhez közeledik a település tűzoltószertárjának megépítése. Az önkormányzat a Magyar falu programban pályázott és nyert hatmillió forintot.

Cseh-Egyed Bernadett

20210324 épülő tűzoltószertár, Bugnits Vilmos polgármester, Horvátlövő, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Kisebb megszakítással 1894 óta működik tűzoltó-egyesület Horvátlövőn. A szervezet 22 tagja között sok a fiatal, többen elvégezték az alaptanfolyamot is. Mindenkinek van személyes védőfelszerelése, és minden adott egy gyors bevetéshez a faluban. Rendelkezésükre áll egy utánfutós fecskendő is, továbbá terveik szerint hamarosan egy magyar szabványoknak megfelelő tűzoltóautót is sikerül besze­rezniük.

A tűzoltószertárat több mint 15 évvel ezelőtt kezdték megépíteni, de anyagi lehetőségek híján mostanáig nem fejezték be. Bugnits Vilmos polgármester lapunknak elmondta: tavaly a Magyar falu programban sikerült hatmillió forintra pályázniuk, ez elegendő a külső munkálatokra. Jól haladnak a homlokzat szigetelésével, és ebből az összegből burkolják az ereszcsatorna alatti részt is. A belső kialakításra további hatmillió forint szükséges, az idén talán ezt is sikerül elnyerniük.

Bugnits Vilmos szólt arról is: a falu központjában, a kultúrház és az önkormányzati hivatal szomszédságában kapott helyet a ház, az összképen sokat javít ez a beruházás.

Dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője megkeresésünkre kiemelte: nem ez az egyetlen fejlesztés Horvátlövőn, a mostani kormányzati ciklusban eddig összesen mintegy 130 millió forintot nyert a település úgy, hogy éves költségvetése 20-22 millió forintra tehető.

Kiemelt képünkön: Bugnits Vilmos polgármester szerint a falu összképén is sokat javíthat majd a fejlesztés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában