Frissen Vasból

2021.03.27. 18:04

Régóta vártunk rá – Tömegeket csalogatott a szabadba a jó idő

Kézenfogva andalgó párral, kutyával túrázó családdal, kisbabával sétáló szülőkkel, kerékpározó csoportokkal is találkoztunk szombaton kora délután a környék kedvenc kirándulóhelyein. Sokan, régóta vártak már a jó időre és a vele együtt érkező pillanatnyi, mámorító szabadság érzésére.

Cseh-Egyed Bernadett

20210327, Kirándulni indultak a családok a jóidőben, Hodos család, Lukácsháza, Kőszeg Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az Abért-tó melletti biciklis pihenőhelynél találkozunk Hidas Katával és Hidas Karinával. A fiatal lányok egy húszéves tandembiciklivel vágtak neki az aznapra tervezett 25 kilométeres útnak. Hidas Gábor, az édesapjuk meséli: szeretnek kerékpározni, egy évben párszor hosszabb túrára is elindulnak, ezúttal Bozsok és Kőszeg az úticéljuk. Süt a nap, a langyos szél kellemesen simogatja az arcunkat, a víz nyugodt, csak a már nyarat érző négylábú kedvencek csobbanása ver néhány hullámot. A parkoló majdnem tele, de a nagy területen eloszlik a tömeg: családok, barátok, párok sétálnak, kerékpároznak jóval az ajánlott védőtávolságon túl, néhány pillanatnyi önfeledt boldogság jut itt mindenkinek.

A Hétforrás felé vezető út már jóval forgalmasabb, az egyik parkolóban lakókocsik mellett piknikező csoportokat látunk, az út túloldalán nordic walkingozók, az Okmányos parkolóban pedig már egy tűt se lehet leejteni, vadászat indul a szabad helyekért. Van, aki megjegyzi: ha tudja, hogy ennyien lesznek, el sem indulnak. Más azt mondja: számítani lehetett erre. Az erdőben aztán már nyoma sincs tülekedésnek, a gyerekek örülnek a túrabottá avatott fadaraboknak, a felnőttek a szép időnek, és talán mindenki egymásnak. A Szél család például egészen Sárvártól utazott idáig. Azt mondják, a Hétforrás a kedvenc kirándulóhelyük, nagyon várták, hogy újra jöhessenek. Idén először kis kutyájuk, a fehér bundás Szofi is velük tartott – láthatóan nem viselte meg a hosszú út.

 

A pórázok mellett előkerültek a kerékpárra tehető gyerekülések, a kétkerekűekhez csatlakoztatható csomagtartók, a baseball sapkák és a rövidnadrágok. Aki tehette, kihasználta a jót időt és a szabadban töltötte a szombat délutánt. A várva várt tavasz majdnem még a világban dúló harcot is feledtette: csak a messze híres bozsoki sütemények fogytak kistányér helyett kézből, fának dőlve, celofánból.

Vasárnap borongós lesz az idő, a reggeli órákban gyenge eső is lehet, de hétfőtől újra tervezhetünk kirándulást – mondja Pétervári Tibor, az OMSZ szombathelyi észlelője. Napközben 17-18 Celsius-fokig is felmelegszik majd a levegő, a hónap utolsó napján pedig 20 fok fölötti értékeket is mérhetünk majd. Gyenge melegfronti hatás érvényesül egyébként, komolyabb lehűlésre péntekig nem kell számítanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában