Sci-fi

2021.03.04. 07:58

Steven Spielberg-produkciót forgatnak Győrben

Az utóbbi napokban olyan amerikai tévésorozatot rögzítenek az ETO Parkban, amelyben producerként részt vesz Steven Spielberg is – értesült a Kisalföld. Az Oscar-díjas rendező a járvány miatt nem látogatott hazánkba, de sokat vár a Halo című videójáték filmes adaptációjától. A jövőben játszódó sci-fi jeleneteit öt napon át veszik fel Győrben, a stáb hétvégéig marad a városban.

kisalfold.hu/vaol.hu

Fotó: Nagy Gábor/kisalfold.hu

Akciódús győri jelenetek

Napok óta hétpecsétes titokként őrzik a gyárvárosi zöld-fehér sportközpontban zajló filmforgatást – múlt vasárnap a szokásos piac is elmaradt –, a kulisszák mögé illetéktelenek nem léphetnek. A stáb tagjai szinte kizárólag külföldi művészekből állnak, ám a statiszták között magyarok is szerepet kapnak.

A Kisalföld információi szerint a szerencsés kiválasztottak alaposan megdolgoznak a pénzükért, kivétel nélkül akciódús jelenetekben szerepelnek. A statiszták rengeteg futással, mászással járó, kifejezetten sportos feladatokat teljesítenek. Egy éve már forgatták az amerikai sci-fi akciósorozatot a kisalföldi megyeszékhelyen, de akkor a koronavírus első hulláma véget vetett a munkának.

Spielberg és a Halo-univerzum

A tévésorozat eddigi történetéről viszonylag sokat tudunk a világháló segítségével. Steven­ Spielberg produkciós cége, az Amblin Television 2013 óta fejleszti a sztorit, amely a képzeletbeli XXVI. századba repíti a nézőket. Dióhéjban: az emberiségre – ahogy számtalan tengerentúli moziban – ismét veszély leselkedik, földönkívüliek szövetsége támad utódainkra. Bár a sztori első pillanatra nem tűnik túl eredetinek, a Cápa, a Schindler listája és a Jurassic Park legendás rendezője lát fantáziát a kilencrészesre tervezett első évadban.

Az emberiség egyik 26. századi védelmezője a Haloban. Werkfotó

„Számomra a Halo-univerzum csodálatos lehetőség arra, hogy a technológia és a mítoszteremtés keresztezéséből valami földrengető szülessen” – nyilatkozta Spielberg a készülő produkcióról. Bár a Halo-sorozat premierje évek óta húzódik – s erről nem csak a járvány tehet –, Spielberg bizalmát alátámasztja, hogy kiváló rendezőket (a Bafta-díjas Otto Bathurst és Jonathan Liebesman is az alkotók között van) fogadott fel az egyes epizódok elkészítésére.

Óriási magyarországi büdzsé

A koronavírus első hulláma után, a lezárások feloldását követően a Halo-produkció elsők között tért vissza Magyarországra tavaly nyáron. A Nemzeti Filmintézet akkori közleménye szerint főleg az etyeki Korda Stúdióban, de más hazai helyszíneken is rögzítik a Halo képkockáit. A sorozat magyarországi költségvetése mostanra már meghaladta a 12 milliárd forintot. A tervek szerint az óriási büdzséjű produkciót 2022-ben tűzik műsorra a Paramount Plus kínálatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában