húsvétvárás

2021.03.28. 11:30

Színkavalkád és vidám figurák a vasi falu kuckójában

Húsvétra hangolták szorgos kezek a faluközpontot: 3D-horgolással készült virágokkal, festménnyel, verssel és fanyulakkal várják az idén kicsit késve érkező tavaszt és az ünnepet.

Tóth Kata

Tavaszvárás, , 20210322, ut, Salköveskút,, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Sok szép és különleges kézműves-felajánlás érkezett a templomtól nem messze felállított, fából készült bódé díszítésére. Tóthné Poór Henrietta közművelődési munkatárstól megtudtuk, jó néhányan közreműködtek a csinosításában, abban, hogy ilyen sokszínű lett a végeredmény.

 

Horváth István festménye levendulás tájat ábrázol a háttérben szalmabálákkal; ezenkívül Borbásné Poór Anikó Tavaszi verse és illusztrációja, a helyi horgolókör munkáiból készült tájkép, az aktuális világnapokra – most éppen a vízére – emlékeztető információs fal, horgolt tojások, filcvirágok díszítik a belső teret, festett fanyulak, fatojások a házikó előtti területet.

Húsvétig és még utána két hétig megcsodálhatjuk a kompozíciót a faluközpontban, utána nyáriasítják a bódét és környezetét. Olyan terv is van, hogy kézművesházikó lesz belőle, árulta el Henrietta. Tapsifüles-­pályázatot is hirdettek a gyerekeknek: azt kérik, rajzoljanak, ragasszanak, fessenek nyuszikat, illusztráljanak mesét, verset. Az alkotásokat április 3-a és 5-e között kiállítják a kultúrházban.

Kiemelt képünkön: Színkavalkád és vidám figurák a salköveskúti kuckóban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában