Frissen Vasból

2021.03.29. 09:12

Szombathelyi családi ház alagsorában termesztett kannabiszt, letartóztatták

A Vas Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki szombathelyi családi házának alagsorában 123 tő kannabisz növényt termesztett, hogy azt értékesítse.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021 évben a családi házának alagsorában kialakított helyeken termesztette a kábítószer tartalmú növényeket, amit értékesíteni kívánt – tájékoztatott a Vas Megyei Főügyészség.

A Vas megyei rendőrök a 2021. március 24. napján megtartott szemlén összesen 123 darab kannabisz növényt és két csomagban összesen 25 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, továbbá kábítószer termesztéséhez és szárításához szükséges nagy fényerőjű halogén lámpákat, ventilátort, elszívót, tápsóoldatokat, növekedésserkentőt foglaltak le.

A Vas Megyei Főügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett kísérletével gyanúsított férfi letartóztatásának elrendelését.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója pénteken elrendelte egy hónapra a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában