Frissen Vasból

2021.03.29. 16:36

Szükség lesz-e a MÁV-rendelő orvosaira, asszisztenseire a szombathelyi kórházban?

Átvezényelnek-e szakdolgozókat a MÁV-Rendelőintézetből a Markusovszky-kórházba a Covid-betegek ellátására? Ha igen, mikor és hány fő mozgósítására lehet szükség? – a kórház főigazgatóját kérdeztük.

Vas Népe

A százból 97-en aláírták új munkaszerződésüket a MÁV-Rendelőintézetben

Fotó: Unger Tamás

Információnk szerint a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház pénteken a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. Szombathelyi Egészségügyi Központjában előzetesen arról tájékozódott, hogy az egészségügyi személyzetükből kiket tudnának „nélkülözni” arra az esetre, ha szükség van orvosokra, asszisztensekre a covidos betegek megnövekedett száma miatt.

Prof. dr. Nagy Lajost, a Markusovszky-kórház főigazgatóját kerestük az ügyben: e-mailben kérdeztük, megerősíti-e az általunk leírtakat. Kíváncsiak voltunk arra is, vajon tudható-e, mikor lesz szükség a MÁV-rendelő egészségügyi dolgozói egy részének mozgósítására és hány fő lehet érintett annak ismeretében, hogy egyre több koronavírusos beteget szállítanak a szombathelyi kórházba.

Kérdésünkre ma érkezett válasz a kórházból. Dr. Stánitz Éva orvosigazgató azt írta: „Ahogy az köztudott, a koronavírus-járvány harmadik hulláma valóban nagyon leterheli a magyar egészségügyi rendszert, nemcsak hazánkban, hanem az egész világon. A fekvőbeteg intézmények a járvány aktuális helyzetéhez igazodva, rugalmasan szervezik meg a betegellátási feladatokat.

Közben a kórház honlapján is olvasható az Országos Kórházi Főigazgatóság felhívása: folytatódik a Covid-önkéntesek regisztrációja: szakorvosok, egészségügyi szakemberek, orvosok és szakdolgozók, rezidensek, közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben résztvevők jelentkezését a járvány mielőbbi leküzdése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában