vádemelés

2021.03.09. 08:46

Terrorban tartotta gyermekeit egy Vas megyei házaspár

A férj nevelési módszerei között is szerepelt a testi fenyítés, a lányát többször megpofozta, a fiát pedig nadrágszíjjal is megverte.

vaol.hu

Fotó: pixabay.com

A Vas Megyei Főügyészség közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat az ellen a házaspár ellen, akik a megalázó, durva, több esetben tettlegességig fajuló nevelési módszereikkel súlyosan veszélyeztették a férfi korábbi kapcsolatából származó két gyermekének testi, értelmi és erkölcsi fejlődését.

A vádirat szerint a férj kérte 2019 tavaszán, hogy a gyámhivatal helyezze el a családjában a korábbi kapcsolatából született 13 éves és 10 éves gyermekeit, akik addig állami gondozásban nevelkedtek.

A vádlottak azonban nem tudtak a gyermekek számára szerető családi hátteret biztosítani. A feleség rendszeresen ordítozott a gyerekekkel, pofonokkal fegyelmezte őket, a kisfiúnak egyszer beleverte a fejét a konyhaasztalba, továbbá gyakran fenyegetőzött azzal, hogy visszaküldi őket az intézetbe. A férj nevelési módszerei között is szerepelt a testi fenyítés, a lányát többször megpofozta, a fiát pedig nadrágszíjjal is megverte.

A vádlottak továbbá tiltották, hogy a gyerekek telefonon kapcsolatot tartsanak a külföldön élő édesanyukkal, amikor pedig az anya Magyarországra látogatott a férfi nem engedte meg a gyerekeknek, hogy találkozzanak vele, és egy hétig iskolába se mehettek, nehogy esetleg ott találkozzanak az édesanyjukkal.

2020 januárjára odáig fajult a helyzet, hogy a kislány egy előző napi veszekedés után egész nap sírt az iskolában és kijelentette, hogy nem akar hazamenni az apja háztartásába.

Végül a gyámhivatal ismét elrendelte a két gyermek nevelésbe vételét. A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, a próbaidő tartamára pedig a vádlottak pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában