Új oltóhelyek nyíltak a MÁV-rendelőben – Oltásra érkezőkkel is találkoztunk (Frissítve)

Újabb helyszínen, a MÁV-Rendelőintézetben is működnek szerda óta oltóhelyek a megyeszékhelyen. Első és második körös oltásra érkezőkkel is találkoztunk.

Vas Népe

A vépi Soós Pál és felesége a második körös oltás után a MÁV-rendelőnél

Fotó: Cseh Gábor

Két oltóhelyet jelöltek ki múlt héten a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. Szombathelyi Egészségügyi Központjában (MÁV-rendelő). Ezzel újabb helyszínen indult meg az oltás Szombathelyen.

Dr. Kovács Lajostól, a rendelőintézet vezetőjétől megtudtuk, szerdára elsősorban olyanokat hívtak be, akik az első adag vakcinát már megkapták, máskülönben a regisztráció és a rizikócsoportoknak megfelelő oltási sorrend szerint jelölik ki és értesítik az állampolgárokat. Közölte azt is: a rendelőintézetben nem áll le a betegellátás, csak korlátozzák a betegforgalmat és a szakrendeléseket.

Az új oltópontnál indítottuk a reggelt
Fotó: Cseh Gábor

A páciensek továbbra is a főbejáraton keresztül jutnak be. Az oltásra érkezőket és szükség esetén a kísérőjüket hátul, az udvar felőli bejáratnál várják. A védőoltást tegnap a 2. emeleten reggel 8-tól 18 óráig az intézmény orvosai adták be. Az intézmény vezetője arról számolt be, és mi is azt tapasztaltuk, hogy zavartalanul, jó ütemben zajlottak az oltások.

A rendelőintézet hátsó udvarában szerdára sátrat húztak fel, egész nap rendőrök és katonák segítették a szervezők munkáját – az oltópontok bejáratától katonák kísérték fel az érkezőket az emeletre. A rendelőnél parkolót alakítottak ki az oltásra érkezőknek. A 77 éves szombathelyi Németh Tamásnak 8.15-re volt időpontja, a rendelőben az elsők között oltották be. – A kiskerten és a bolton kívül nem megyünk sehova, talán az oltás után szabadabban mozgunk – hallottuk tőle. Decemberben regisztrált, nagyon várta már, hogy értesítsék.

A vépi Soós Pál és felesége a második körös oltás után a MÁV-rendelőnél
Fotó: Cseh Gábor

A vépi Soós Pált és feleségét az oltás után, a főbejáratnál szólítottuk meg. Ők a ­Pfizer-vakcina második dózisát kapták meg. – Rendben volt minden, nem kellett várnunk. Biztonságot ad az oltás, nekünk ez főleg a családtagokkal való találkozás miatt fontos – mondták.

Szerdán a MÁV-Rendelőintézetbe 340 embert hívtak be oltásra. Ott és a Március 15. téren összesen 680-an kaptak tegnap koronavírus elleni védőoltást, a megyében 1440 idős ember kapta meg tegnap a második körös oltást a Pfizer oltóanyagával. Egy nappal korábban, kedden Szputnyik-vakcinával oltottak három helyszínen – a Markusovszky-kórházban Szombathelyen, a kórház körmendi telephelyén, valamint a sárvári Szent László Kórházban – akkor több mint 2400 vasi állampolgár kapott oltást. Előre­láthatóan a hétvégén folytatódik a koronavírus elleni vakcináció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában