Lista

2021.03.24. 07:00

Vas megyében 29 nemzetiségi önkormányzat jut feladatalapú támogatáshoz

Vas megyében 29 helyi nemzetiségi önkormányzat jut feladatalapú támogatáshoz – látható a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. listájában.

Vas Népe

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A horvátzsidányi horvát nemzetiségi önkormányzat 2,1 millió forint feladatalapú támogatással számolhat az idén, a felsőcsatári, az ólmodi, a peresznyei, a nardai és a szentpéterfai horvát önkormányzatok támogatása 2 millió forint körüli, a horvátlövőié 1,5 millió forint. A Vas megyei horvát nemzetiségi önkormányzat 1,1 millió, a kőszegi 1 millió forint támogatást kap. A szombathelyi 896 ezer, a csepregi 557 ezer, a büki horvát nemzetiségi önkormányzat 363 ezer forinttal számolhat.

A német nemzetiségi támogatottak közül a Vas megyei német nemzetiségi önkormányzat támogatása 1,1 millió, a kiszsidányié csaknem 1,8 millió, a vaskeresztesié 1,6, az alsószölnökié és a kőszegié mintegy 1,4 millió forint, és 1 millió forint körüli összeggel támogatott a vasszentmihályi, a pornóapáti és a szombathelyi, míg 242 ezer forint a rönöki német nemzetiségi önkormányzat idei támogatása. Mintegy 1,7 millió forint a Szentgotthárd-rábatótfalui és a szombathelyi szlovén nemzetiségi önkormányzat összege, 1,2 millió körüli az alsószölnöki, a szakonyfalui és az orfaluié.

A felsőszölnöki szlovén önkormányzat 1,4 millió forinttal, az apátistvánfalvi és a kétvölgyi pedig 1 millió forint körüli támogatással számolhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában