Vesztegzárra készül Ausztria

Ausztriában tömegek lepték el Bécs belvárosát, csütörtöktől ugyanis hat napig vesztegzár alá kerül több tartomány, benne az osztrák főváros is. Bezárnak az üzletek és egész napos kijárási korlátozás lép életbe, csak azok mehetnek majd utcára, akiknek nagyon muszáj. Az utolsó napokat ezrek használták ki egy kis korzózásra, de sokan a legalapvetőbb szabályokat sem tartották be – derült ki az M1 Híradójában.

hirado.hu

20200113 ausztria bécs életképek utcakép_havran zoltán magyar nemzet

Fotó: MW-Archív/MN/HZ

Százak hömpölyögtek Bécs sétálóutcáján vasárnap, egyetlen nappal a szigorú vesztegzár életbelépte előtt.

Sokakon nem lehetett maszkot látni: voltak, akik fagylaltot nyaltak, mások biciklire szálltak. Mindenki megpróbálta kiélvezni a hirtelen beköszöntött, tavaszi időjárást addig, amíg még lehet: csütörtöktől ugyanis hat napon át, 24 órás kijárási korlátozás lép életbe Bécsben, Burgenland és Alsó-Ausztria tartományban, az emberek csak munkába, élelmiszerboltba és patikába menet hagyhatják el otthonaikat.

Óriási volt a forgalom a divatszalonokban: tömött sorok kígyóztak az üzletek előtt. Csütörtöktől egy szűk hétre minden bolt és testi kontaktussal járó szolgáltatás lehúzza a rolót.

Az iskolákban és munkahelyeken heti egyszeri vírustesztet írtak elő,

ha ennek nem tesznek eleget, otthoni munkavégzésre és digitális oktatásra kell áttérni.

Napi több mint háromezer fertőzöttet regisztrálnak szerte Ausztriában: az aktív fertőzöttek száma a harmadik hullám kitörése óta több mint a kétszeresére nőtt.

A kórházak koronavírusos betegekkel vannak tele, a helyzet országszerte egyre romlik,

ezért a kormány azt fontolja, hogy az egész országra kiterjesztik a keleti tartományokra kihirdetett óvintézkedéseket.

Az adás ITT érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában