Múltidéző

2021.04.03. 07:00

35 évvel ezelőtt szebb és korszerűbb lett a rábafüzesi határátkelő állomás

35 évvel ezelőtt, 1986-ban jócskán megnagyobbodott, szebb és korszerűbb lett a megye legnagyobb határátkelő állomása, a rábafüzesi.

VN

Úthenger dolgozik az egyik forgalmi sáv töltésén

Fotó: VN-archív

A nyolcvanas évek első felében megduplázódott a személyforgalom a határátkelőn. Az áruforgalom ugyancsak jelentősen megnőtt. Szűk lett a fogadótér, hosszabbodott a várakozási idő. Hatását a vám­őrség, a határőrség és az utasok is érezték.

A bővítésről, korszerűsítésről 1985-ben született döntés, elsősorban a bevezető útszakaszokat kívánták modernizálni. A meglévő két forgalmi sávhoz még egyszer ennyit épített a zalai KÉV az országhatár és a vámépület közötti részen. A zalaiak voltak az egész nagy munka kivitelezői, az építtető pedig a Szombathelyi Közúti Igazgatóság.

Úthenger dolgozik az egyik forgalmi sáv töltésén
Fotó: VN-archív

Másfél hónappal az átadás előtt a vámépület környékének burkolatfelújítása volt napirenden, továbbá egy új kamionsáv kiépítése a szentgotthárdi csomópontig.

Az útépítés tervezett költsége hétmillió forint volt. 3400 köbméter földet mozgattak meg a beruházás során, és vagy ezer négyzetméter aszfaltréteget terítettek le.

Mindezzel párhuzamosan hozzákezdtek a környék parkosításához: a munka végeztével igazán üdítő, szép, kulturált miliő fogadta az ideérkezőket. Korszerű világítótestekkel is felszerelték a szóban forgó egy kilométeres szakaszt.

A nagy volumenű munka május 31-ére fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában