Frissen Vasból

2021.04.12. 07:00

A kőszegi Jurisich-gimnázium diákjai sikert arattak

2018 és 2019 után ismét a Jurisich-­gimnázium diákja lett a nyertes a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány középiskolásoknak, szüleiknek és tanáraik­nak hirdetett Részvényfutam tőzsdejátékán.

Tóth Kata

Fotó: VN/Hajas család

– A 10.a osztályos Hajas Evelin 66 tesztkérdés majdnem 100 százalékos kitöltésével és egyetlen jól irányzott részvényvásárlással magabiztosan nyerte a versenyt. Nagyon ügyes és taktikus volt. A 9. osztályos Páli Ádám harmadik, Szafián Réka negyedik helyezett lett, a 11. osztályos Szafián Dorottya ötödikként ért célba. Páli Ádám és a Szafián lányok a Pénziránytű Hálózat különdíját kapták. Szülői és tanári különdíjat is elhoztak a Jurisich-osok, osztotta meg velünk a felkészítő tanár, Kiss Zoltán. A tőzsdei szimulációs versenyt hatodik alkalommal rendezték meg. Több mint négy héten át középiskolai diákok, tanáraik és szüleik tették próbára befektetési képességeiket.

Kiss Zoltán diákjai számos alkalommal bizonyítottak már: szép sikereket mondhatnak magukénak a pénzügyi versenyeken. – Az utóbbi öt nagy pénzügyi-tőzsdei verseny mindegyikén az országban egyedülálló módon sikerült a legjobbak közé kerülnünk, és kiváló diákjainknak köszönhetően remek eredményeket elérnünk. A 10-15 fős „kemény maghoz” csatlakozik egy-egy versenyen több diáktársuk. Így lett most a „Részvényfutam” verseny nyertese Hajas Evelin, aki már 2019-ben is dobogós volt.

2020 ősze hozta az első nagy „pénzügyi” sikert az iskolának. Az Év Pénzmestere versenyen 850 indulóból első helyezett lett Szafián Petra, a verseny különdíjasa Szafián Dorottya. Iskola kategóriában országos első a Jurisich Miklós Gimnázium. Március elején a KEBA versenyen 200 csapat indult. Ötödik helyezett lett a döntőben a Szafián Dorottya, Becze Domonkos, Gergácz Bálint alkotta „Rosikadomi” csapat. Március közepén a BANK/CODE versenyen 350 csapatból egyedül iskolájukból jutott be két csapat a legjobb 10 közé. A döntőt április 23-án rendezik. Március végén a ZSETON versenyen 32 ezer indulóból negyedik lett Gergácz Bálint. A megmérettetés különdíjasa pedig Szafián Réka a legügyesebb, legfiatalabb versenyző.

Kiemelt képünkön: A tőzsdejáték győztese, Hajas Evelin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában