Frissen Vasból

2021.04.30. 07:00

A múzeum és a könyvtár, a Sárvár Arénában működő mozi is az azonnali kezdésre vár

A város tavaly november óta zárva tartó intézményei is a négymillió beoltott elérése utáni újranyitásra készülnek. A múzeum és a könyvtár, a Sárvár Arénában működő mozi az azonnali kezdésre vár.

Pajor András

Amint megnyílt, be is kellett zárni. Hamarosan újra megtelhet élettel az aréna

Fotó: VN-archív

A Nádasdy Kulturális Központ is készül a nyitásra: a Nádasdy-múzeum, a Galeria Arcis és a Sylvester-könyvtár fontos elemei a város újrainduló közművelődési életének.

– Az intézmény iránti aktív érdeklődés azt bizonyítja, hogy Sárvár olyan hely, ahol a mindennapi életnek nagyon fontos része a kultúra. Az elmúlt napokban már sok telefont kaptunk a nyitásról érdeklődve, vagy csoportok foglaltak az eredetihez képest korábbi időpontot a múzeumlátogatásra – hangsúlyozta Takács Zoltán Bálint igazgató. A vármúzeum a 4 millió beoltott elérését követő napon azonnal, vagyis talán már e hét végén kinyit. A könyvtár pedig várhatóan május 3-án, hétfőn fogadja majd először az olvasókat.

Amint megnyílt, be is kellett zárni. Hamarosan újra megtelhet élettel az aréna
Fotó: VN-archív

A Sárvár Aréna ugyancsak az első, törvényileg megengedett időponttól azonnal fogadja látogatóit a Kabos László Filmszínházban és a sporteseményeken.

– Sok részletszabályozás szükséges, de az biztos, hogy a leendő első alkalommal a mozi nyitása megtörténik. Talán lehetőség lesz az arénában zárt kapuk előtt zajló bajnoki sportesemények utolsó fordulóinak közönség előtti megrendezésére is. Nagy várakozással és örömmel készülünk a szolgáltatásaink újranyitására – mondta el Vámos Zoltán, a Sárvár Arénát működtető Sportfólió Kft. vezetője.

A Sárvár Aréna a hivatalos megnyitása után hamarosan bezárni kényszerült a koronavírus-járvány miatt.

– Tizennégy hónap Csipkerózsika-álmon – ami néha rémálomnak is tűnt – vagyunk túl. Úgy érzem, a legközelebb most kerültünk ahhoz, hogy a Sárvár Arénába és a Zene Házába visszatérjen az élet – tette hozzá Vámos Zoltán.

A forgalmazókkal már felvették a kapcsolatot, hogy milyen filmeket lehet bemutatni a moziban. A sportkomplexumban otthonra lelt több mint tizenkét sportág képviselőivel már azon dolgoznak, hogy előttük is kinyílhassanak az aréna kapui.

A fertőtlenítésre és a távolságtartásra vonatkozó higiéniai szabályok, amelyek a pandémia elleni védekezést szolgálják, csak fokozatosan oldhatók fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában